Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Mi a legmegfelelőbb lemez a...

Mi a legmegfelelőbb lemez a vizbontó készülékemhez?

Figyelt kérdés
Vizzel akarom a kocsimat hajtani de nem tudom mi a legmegfelelőbb anyag láttam videókat olvastam dolgokat de annyira még nem mélyültem bele .. Gondoltam megkérdezem a "internet emberét" tudom hogy elvileg nem müködhet mert a rá forditott enrgia több min a keletkezett de ha csak elvekkel dolgozunkk akkor nem lessz gyakorlat :D és Nikola Tesla a példakép e téren tehát semmmmmmmmmmmmmmi seeeeeeeeeeem állhaaaaaaa az utammmba akkor is megcsinálom és ingyen fogok kocsikázni a ro...at drága benzines életbeee !!!!!!
2011. jan. 18. 19:10
1 2
 11/15 superpotyi válasza:
100%
Szevasz a vizbontáshoz már megfelelő lemez anyaga ko33-tól ko36t-ig vanmég a tiszta titán lemez de ez horrorára miatt elérhetetlen. Alapvetően 3 bontó létezik merülős, szárazcelás, csőves. Merülősnek alacsony a hatékonysága. Csőveshez nekéz beszerezni az alapanyagokat. Szárazcelás egyszerű könyen megépithető jó hatásfokal képes üzemelni. Lemezminőség csak anyiban határozzameg az egészet hogy a lemezek mikorra korodálnak ko33 1évet biztos kibir nekem legalábis birja. De évente egyszer kilehet birni hogy kitisztítod.
2011. jan. 25. 07:43
 12/15 anonim válasza:
itt nézz körül elég ígéretes dolgok vannak: [link]
2013. febr. 21. 20:16
 13/15 KovA1963 ***** válasza:

A vízbontásban én is látok fantáziát mégpedig mint a napenergiatárolás talán lekörnyezetbarátabb módja lehetne (akkumulátorok helyett) oly módon, hogy napelemekkel előállított villanyáram bont vizet.

Így nincs villanyszámla - a vízbontás ingyen van.

Hogy a művelet hatásfoka milyen nem tudom a hidrogént tárolni sűríteni is problémás lehet - esetleg a kellemetlen tulajdonságait valami kémiai reakcióval ki lehetne játszani - a tiszta hidrogént valamilyen más energiahordozó vegyületté alakítani.

Még annyit talán, hogy Magyarországon a négyzetméterenkénti napenergiabesugárzás az olcsóbb polikristályos napelemekkel számolva annyi, hogy egy családi háztetőből kb annak a háznak a villamosenergiaigénye előállítható. A probléma az időbeli elosztás/tárolás melynek veszteségei konkrétumok híján nincs számolva.

Ennek ellenére olyan nagyságrendű decentralizáltan előállítható ingyenes és környezetbarát energiamennyiségről van szó, amivel mindenképp érdemes volna foglalkozni.

A gazdasági szereplők - jelen gazdasági rendszerben azonban ezirányú kutatásokban ellenérdekeltek.

A profit olyan kutatásra /fejlesztésre fektet be szívesen, ami folyamatosan eladható fogyócikket eredményez és amitől a fogyasztók tartósan függőek - erőmű atomreaktor fúziós reaktor - mert azt otthon senki semn csinálja meg - azt vásárolni kell.

A decentralizált energiabefogás és tárolás technológiái brutálisan rontanák az üzletet - százszor inkább érdemes az eziránynban kutakodókat bevenni az olaj/gáz üzletbe és ők is jobban keresnek vele.

Íme amikor a ga(rá)zdasági rendszer immár kerékkötője az egészséges közhasznú technikai fejlődésnek és lassanként közveszélyes is a halmozódó természetkárosító és egyéb problémák okán.

2013. dec. 5. 10:03
 14/15 anonim válasza:
Pontosan! Itt van a pont! Kizsákmányoljuk a földet, cserébe pénzt adunk...és a földnek mit adunk cserébe? Füstölgő autókat, környezetszennyezést.. Bár mindenki így gondolkodna mint a kérdező... alternatív energiák igen is VANNAK csak módszer nincs arra hogy ezeket elfogadottan mindenki használhassa... például ha nem lenne kémia senki nem tudná hogy a víz éghető anyagokból áll össze, mert ugye milyen abszurd hogy a víz ég... mikor oltásra használjuk stb... Szóval igenis merni kell gondolkodni, új irányok fele is!!
2014. ápr. 18. 01:46
 15/15 anonim válasza:
Ezt kellene tanítani az iskolákban, gondolkodó embereket nevelni, csomó unalmas sablon hülyeség helyett már általánosba elkezdeném, mert kicsi korában a gyerek sokkal többet megtanul mint amikor már felnő,illetve jobb logikával rendelkezik, izgalmasabb feladatokra jobban odafigyel, és sokkal ügyesebben elsajátítja a dolgokat mint később majd ha felnő. "Zombikat" nevelő irányított rabszolga világban élünk, azoknak robotolunk akik pont ezt a rendszert tartják fent. Ezt gondolja mindenki végig, felnő van egy szakmája és robotol amíg nyugdíjas nem lesz... de mégsem lesz gazdag kemény munka ellenére... itt csak az gazdag akinek robotol vagyis a főnöke.
2014. ápr. 18. 01:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!