Szmnt kérdése:
Meddig nő a szőr? Honnét 'tudja' meddig kell?
Figyelt kérdés
Egy bizonyos hosszig nő a szőr, majd megáll. Ha leborotválják, újra elkezd nőni addig a hosszig. Honnét 'tudja', hogy 'meddig' kell nőni? Utána miért marad abba?
(múltkor véletlenül lehúztam egy csíkot a kezemről, majd szépen vissza nőtt. De egyértelműen nem nő tovább (karomon)
2010. dec. 24. 22:57
1/7 anonim válasza:
Nem értek hozzá, de nyilván van egy szőr növekedését szabályozó gén vagy hormon vagy ilyesmi.
3/7 anonim válasza:
Nem áll meg. Nő, aztán kihull. Minél sűrűbben hullik, annál rövidebb marad a szőr.
4/7 anonim válasza:
Hát,nem tudom.Én egyszer azt gondoltam,hogy kiszőkítem a szőrt a karomon-még gyerek voltam-de nem szőke lett,hanem vörös,a jól lebarnult bőrőm meg fehér.És nagyon!!! gyorsan -egy-két nap múlva-már lehetett látni,hogy eredetileg fekete lenne,kb 2 nap alatt nőtt egy mm-t,és jól lehetett látni,hogy nem hullott ki,de hosszabb sem lett a szokásosnál.Szerintem nő az,csak lekopik a vége./szerencsére/
5/7 anonim válasza:
Nő ÉS hullik. Nem értem, hogy honnan jön neked ez a "lekopik a vége" dolog. Igen, a szőreid nagy része épp nem hullott ki amikor elkezdett lenőni a festés. Miért hullott volna?
6/7 anonim válasza:
A szőrhagyma "strapabíró képességétől" függ, hogy mennyi idő múlva hullik ki a szőr. Egy hajszál erős hagymával rendelkezik, ezért akár több évig is élhet, ami alatt a hajad nagyon hosszúra nőhet, ha nem vágod le folyton. Ugyanakkor a test egyéb részein elrérő szőrszálak nőnek, eltérő hagymából, ami rövidebb ideig nő kihullás előtt. Azt, hogy hol, milyen hagymák alakulnak ki, az egyedfejlődés során sok hormon szabályozza.
7/7 anonim válasza:
nem hiszem, hogy folyamatosan nő és hullik, ugyanis ebben az esetben mindenhol azonosan kéne lennie hosszabb-rövidebb szőrszálnak a karomon vagy a szemöldökömön, holott én úgy látom minden szőrszál kb. ugyanolyan hosszú, nem látok éppen most kinövő, rövid szálakat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!