Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Szerintetek 100 év múlva...

Szerintetek 100 év múlva mennyivel lesz más az emberek élete, mint manapság? Fognak előreláthatóan történni fontos felfedezések?

Figyelt kérdés

A legtöbb jövő-spekuláció olyasmi szokott lenni, mint amit a Vissza a Jövőbe 2 című filmben, vagy a Jetson-család rajzfilmben látunk, hogy gyakorlatilag ugyanolyan a társadalom, mint manapság, csak fejlettebb a technika és pl. Hawaii helyett egy másik naprendszerbe lehet utazni.

Azonban a fejlődő technikának, politikának és társadalomtudománynak más hatásai is voltak. Pl. egy ókori átlagember és egy középkori átlagember és egy mai átlagember számára teljesen más értékrend uralkodott, és az ősember társadalma se olyan volt, mint ahogy azt a Flintstone-családban bemutatták.

Az utóbbi 10-20 évben is az internet fejlődése, a mobiltelefonok és egyéb hordozható kommunikációs készülékek fejlődése, meg a fapados repülőjáratok kialakulása annyira átalakította az emberek közti interakciót, hogy erről a 80-as, 90-es években álmodni se lehetett volna.

Éppezért szerintem az az elmélet, hogy a jövő gyakorlatilag "80-as évek lesz repülő kocsikkal" már ott elbukott, amikor elterjedt az internet.

Nektek mi a véleményetek? Ti hogy látjátok a jövőt?

2010. dec. 17. 21:57
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Szerintem azért egy középkori és egy mai ember értékrendje nagyon különbözik. A középkorban és az ókorban szívesen néztek kivégzéseket, ma már ez nem mondható el. Szerintem a középkori ember sokkal barbárabb volt, kizárólagosság volt az elterjedt. Ezt kár is túlragozni.

A jövő:

Sokan azt vélik, hogy a vallás el fog tűnni. Én vallásos vagyok(katolikus), de ez engem nem zavar. Viszont nem gondolom, hogy az iszlám eltűnne, ma sokkal erősebb, mint mondjuk egy-két évtizede.

Aztán olyat is hallottam, ill. olvastam, hogy megszűnik a szegénység ha a nanotechnológia beérik, mivel azzal gyak. homokból aranyat tudsz csinálni. Eltűnne ezek értéke és csak a műalkotásokért kellene fizetni. Ezt nem én találtam ki a wikipédián is olvashatsz róla a nanotechnológia és következményei résznél.

Olyan vélekedés is van, hogy az egész bolygó egy kormányzat alatt lesz, mivel a globalizáció szabványosítja a nemzeteket, stb... Mondjuk piszkosul nagy erőforrások állnának egy világkormány rendelkezésére. Beindulna az űrkutatás...

Ezek a jövőkutatás témakörébe tartoznak, engem piszkosul érdekelnek és van egy csomó ilyen angol oldal, ha érdekel:

[link]

[link]

[link]

[link]

[link] (ez rohadt jó Michio Kaku és egy csomó neves tudos van rajta, társadalommal is foglalkozik)

2010. dec. 18. 09:11
 12/12 anonim válasza:
Baracsi Attila.: 3-ik világháború. No ezt eddig elodáztuk,de azt hiszem,még nem kell azt hinni,hogy megúsztuk.Nem kell szerintem 100-évet várni,bekövetkezhet az előbb is. Járványok: nos ez még valószínűbb,mert hát a nano,és a biotechnológia hatékonyabb mint a nukleáris fegyverek! Ma már léteznek olyan fegyverek prototípusai,melyekkel célzottan lehet egész országok népességét úgy kiírtani,hogy egyetlen bombát sem dobtak le,egyetlen puskalövés sem dördült el sehol! Azt hiszem a jövő fegyverei a nano és a biotechnológia keveredésének a kreálmányai lesznek,egy kis genetikával megspékelve. De a robottechnológia sem valószínű,hogy kimarad a szórásból,mert már vannak célzottan katonai feladatokra kiagyalt,ma már igen fejlettnek mondható robotok.Rám nagy hatást gyakoroltak a Termonator, s a Kaptár-című filmek,mert szerintem legalábbis nagyon reálisak,ha el tudunk vonatkoztatni,a hagyományos Hollyvood-i túlzásoktól.
2010. dec. 21. 15:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!