Hogyan lehet elkerülni a kisülést?
Télen eljön az időszak, amikor száraz a levegő, és ha fel vagyunk töltve elektrosztatikusan, akkor hozzáéve a épcsőkorláthoz, vízcsaphoz jól megcsíp a kisülés. Arra gondoltam, hogy ha valaki dobna nekem egy vascsövet, amit
elkapnék a levegőben, és azt a csövet nyomnám egy leföldelt vashoz, akkor hol történne a kisülés? A két vas között vagy ugyanúgy engem ütne meg? Esetleg van másmilyen módja az áram elvezetésének, anélkül, hogy magasfeszültséget generálnék?
Én amikor a laborban voltam, folyton megrázott minden fém, mert idióta gumis izé padló volt, és olyan jól feltöltődtem tőle, hogy csak na. De a végén megoldottam: imbuszkulcs vagy százasszög volt a zsebembe, és időről időre leföldeltem magam.
Csak fontos, hogy jól markold meg, ne csak az ujjad hegyével fogd, mert különben jobban megráz :) Meg legyen egy 4-6 centi közted és a fém vége között, és akkor nem fog fájni.
Vagy csapj rá egyet teli tenyérrel. Úgy nagy felületen oszlik el a töltéskülönbség, így nem fog fájni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!