Milyen a jó teleszkóp?
Figyelt kérdés
Teleszkópot szeretnék venni, de nem tudom milyen a jó minőség, mire kell figyelni, és hogy mire számíthatok úgy kb. 200 ezer forintos árkatergóriáig2010. dec. 1. 20:12
1/6 anonim válasza:
Fontos lenne tudni mire is szeretnéd használni. Aztán az is szempont hogy mindenképp újat akarsz vagy esetleg használt is jó neked.
Egy jó távcsőnek szép a képalkotása, könnyű, de masszív mechanikája van. Egyszerű a kezelése.
Én azt mondom ezért a pénzért új refraktort, kitűnő optikával kb 100mm (APO) méretig tudsz vásárolni, reflektorból pedig valahol 300mm körülit is kapsz.
Ha haszsználtban is gondolkodsz itt nézz körül:
Ha csak az új jöhet számításba akkor meg itt:
maci
2/6 A kérdező kommentje:
Főképp újban gondokodnék, mint egy első teleszkóp, egyenlőre még amatőr szinten, majd ha jobban értek hozzá, akkor majd vennék jobbat, szóval középhosszú távra.
2011. jan. 17. 22:57
3/6 anonim válasza:
4/6 anonim válasza:
Király vagy! Nekem lesz egy kis időm, biztosan követem a példád! (A legtágabb ismeretségi körömben sincs olyan, aki értene hozzá, vagy bármiféle tanácsot tudna adni) Ha, majd megvásároltad, és kipróbáltad, megtennéd, hogy írsz róla egy pár sort, hogy mennyire vagy vele elégedett?
5/6 anonim válasza:
A Kepler fajta teleszkóp nagyon jó. Csillagok nézésére használják.
De van még a Galilei teleszkóp az is nagyon jó.
A Newton teleszkóp színházaknál használják.
6/6 anonim válasza:
Kedves előző (12:52)
Amit írtál, annak semmi értelme. Ne vezessük már félre a kérdezőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!