Van egy matek feladat amit nem tudok megoldani, valaki esetleg?
Figyelt kérdés
A hélium egy molnyi mennyiségének tömege 4g, ez azt jelenti, hogy 4g tömegű héliumban 6 x 10 23-on (hatszor tíz a huszonharmadikon) atom van. Mekkora egy hélium atom tömege? Köszi a segítséget :)2010. nov. 13. 15:06
2/6 A kérdező kommentje:
A hélium egy molnyi mennyiségének tömege 4g, ez azt jelenti, hogy 4g tömegű héliumban 6 x 10 23-on (hatszor tíz a huszonharmadikon) atom van. Mekkora egy hélium atom tömege?
Dolgozatot írtunk és ez volt az utolsó feladat.. egyébként a hatványozásból írtunk és ez plusz feladat volt, és a tanár azt mondta, hogy itthon oldjuk meg, de én ott sem tudtam a dolgozatban :S
2010. nov. 13. 15:10
3/6 anonim válasza:
Problémáid vannak az osztással? Zsebszámológép?
0,67.10^-23
4/6 A kérdező kommentje:
nem tudom, hogy hogy kell megcsinálni az a baj :s
2010. nov. 13. 16:03
5/6 anonim válasza:
6*10^23 ... 4g
1 ... x g
x=(1*4)/(6*10^23) = 2/3 * 10^(-23)
6/6 A kérdező kommentje:
koszi :))))
2010. nov. 14. 14:14
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!