Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Mikor fog az emberiség csillag...

Mikor fog az emberiség csillagközi utazóvá válni?

Figyelt kérdés

Tippek az évszámra?

Egyáltalán össze fog ez jönni valamikor is, vagy itt lesz a végünk is a Naprendszeren belül?

febr. 10. 09:34
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
Kérdezd az ufókat☺ Már ha léteznek. Hogyan jötek ide? Ha csak a galaxis egy másik szegletéből jöttek, az is 20 ezer fényév. Csak lehetővé teszi a fizika a gyorsabb utazást. Ha meg nem léteznek, vagy csak soha nem is találkozhatunk, hát akkor lehet látni fogjuk hogy a nap 4 milliárd év múlva felfújódik.
febr. 11. 19:10
 22/37 A kérdező kommentje:
#21 Igen, az még benne lehet a pakliban, hogy majd bennünket fognak felkeresni valami fejlettebb izék. Lehet majd parázni, hogy milyen szándék vezérelte őket ide.
febr. 11. 19:17
 23/37 anonim ***** válasza:
Egyelőre legyünk bolygóközi utazók:D
febr. 11. 20:20
 24/37 anonim ***** válasza:
Ha a Föld 2.0 a cél, akkor jó az irány, csak ez civilizációs összeomláshoz vezet. Az Earth overshoot day már augusztusra esik. De tegyük fel én mi változna, akkor ha jönne egy csodatechnológia. A naprendszer, a tejútrendszer és így tovább is kevés lenne.
febr. 12. 10:21
 25/37 anonim ***** válasza:
Nyugi, szinte bizonyos hogy még azelőtt kiirtjuk magunkat mielőtt egyetlen embert is a Marsra juttatnánk, fölösleges ezen izgulni.
febr. 12. 18:48
 26/37 A kérdező kommentje:

#25 Miért ez a pesszimizmus? Nemsokára újra ember fog ugrándozni a Holdon is. Utána meg irány a Mars, ahogyan Musk is mutatta a karjával.

Szerintem én még lehet hogy megérem az emberiség Marsra szállását is. Én inkább optimista vagyok ezen a téren.

A távolabbi bolygók, inkább holdak, na azokhoz való emberes űrrepülés, az még jóval odébb lesz időben. Talán a 2100-as években valamikor.

febr. 12. 20:02
 27/37 anonim ***** válasza:
Ja Mars, onnan felszállni azért nem elég egy kis holdkomp, olyan rakéta meg nincs ami annyi tonnát odavinne, a Föld körüli tankolás meg lehet csak a tizedik próbálkozásra jön össze. Oda már egy Saturn Nova kéne.
febr. 12. 22:18
 28/37 anonim ***** válasza:

26

Most te viccelsz, vagy tényleg ennyire álomvilágban élsz? Még a legoptimistább esetben is ha sikerül megint a holdra vagy teszem azt a Marsra szállni, mi fog változni? Elégetnek milliárd dollárokat hogy pár percig ugráljanak a felszínen és utána? Ha mondjuk meg ha csak a holdon is építeni akarnánk valamit az nagyságrendekkel több pénzbe kerülne amit már senki sem fog finanszírozni tekintve hogy úgy sem lesz soha a büdös életben önfenntartó telep a földön kívül sehol.

Inkább arra kéne fókuszálnia az emberiségnek hogy ne pusztítsa el magát a saját bolygóján, ne tegye teljesen élhetetlenné azt pár gátlástalan milliárdos féreg kielégíthetetlen fösvénysége, kapzsisága miatt. Ha komolyan gondolná az emberiség a csillagközi utazást akkor ehhez az egész világnak össze kellene szorosan fognia, erőforrássokkal támogatnia, ehelyett mi van? Mindenki egymás torkának feszül, az emberiség egyik fele mindig el akarja pusztítani a másikat, a folyamatos nukleáris armageddon fenyegetettsége alatt él folyamatosan az emberiség már lassan egy évszázada. Most őszintén néz már rá a világra, szerinted mikkor lesz itt összefogás? A legkisebb dolgokban is mindenki csak a saját kis szaros önös érdekét nézi, legyen szó országokról, vezetőkről vagy akár az átlag szavazóról is. Nem lesz itt semmilyen űrutazgatás, jobb ha ezt már most felfogod hogy elkerüld később a csalódást. A bohóc, nárcisztikus Muskod aki most dúlja fel Amerikát meg nem éppen a Marsra gondolt amikor a karját lengette...

febr. 12. 23:09
 29/37 A kérdező kommentje:

#27 Ezek technikai részletek. Kellett az űrállomás, megépítették. Ugyan ez lenne egy marsi küldetés esetében is, hogy amire szükség van hozzá, azt megvalósítanák.

Egy csomó értelmetlen baromságra is költ az emberiség (mini-dubaj, felhőkarcolók, mesterséges szigetek, stb-stb), reménykedek, hogy azért lesznek értelmes célok is szép számmal.

#28 Durván árad belőled a pesszimizmus és nem csak a felvetett kérdésemmel kapcsolatban. Ez a lehúzó magatartásod kevés lesz ahhoz, hogy majd megoldja az emberiség és a földi élet problémáit. Az az igazság, hogy nem fog sikerülni lehúznod a szintedre, felesleges ilyen irányban strapálnod magad, mert én például igen is hiszek abban, hogy az emberiség képes lenne az összefogásra, ha azt követelné meg egy adott helyzet. Már a múltban is képes volt erre, lásd pl a csernobili európai segítségnyújtást (szarkofág megépítése).

Abban is hiszek, ha pl a földi életet fenyegetné egy, a világűr felől várható katasztrófa, akkor igenis képesek lennének a nemzetek az összefogásra és senkinek sem lenne az az érdeke, hogy itt minden pusztuljon el a Földön (aszteroidától, üstököstől, kisbolygótól).

febr. 13. 05:53
 30/37 anonim ***** válasza:

29

Én nem akarok senkit sem lehúzni a "saját szintemre", én lennék a legboldogabb ha az emberiség egy méltóbb faj lenne, én csupán a tényeket közöltem. Te hangzol úgy ment egy 15 éves hollywoodi filmeken nevelkedett naiv gyerek, akinek fingja sincs az egész helyzetről. Át mosták az agyadat a technooptimizmussal, hogy majd a technológia mindent meg fog oldani, hogy majd örökké fog fejlődni ez emberiség és csak is előre tud haladni nem tud visszaesni illetve hogy majd még a fizikai törvények által alkotott határokat is átugorjuk majd valahogyan. Azért egy szarkofágot ne hasonlítsunk már egy kicseszett Mars kolóniához. Az meg hogy űrállomással példálózol megint csak azt mutatja meg hogy mennyire fingod sincs a dolgokhoz. Csak úgy összehasonlításul:

Űrállomás: 400 km

Hold: 384 400 km

Mars: 225 000 000 km

Még egyszer kérdezem. Szerinted ki finanszírozná ezeket a mérhetetlen, agyzsibbasztó költségeket amelyeket ezek az utak generálnának, és amelynek a végén nem nyerne az emberiség semmi kézzelfoghatót? A kapzsi, zsugori milliárdosaink? El tudod egyáltalán azt a mennyiségű üzemanyagot képzelni amit el kellene égetni csak ahhoz hogy a holdon építsünk egy darab házikót? Szanaszét szennyeznénk vele az amúgy is szennyezett földet!

"Abban is hiszek, ha pl a földi életet fenyegetné egy, a világűr felől várható katasztrófa, akkor igenis képesek lennének a nemzetek az összefogásra és senkinek sem lenne az az érdeke, hogy itt minden pusztuljon el a Földön (aszteroidától, üstököstől, kisbolygótól)."

Igen, majd két atomháború között bizonyosan összefogunk és megmentsük a földet a kipusztulástól. 🤣🤣🤣 Ismétlem, tényleg úgy hangzol mint egy hollywoodi filmeken felnőtt eszelős.

Egy szaros kovidot sem tudott az emberiség megállítani. Ha egy kicsit is halálosabb lett volna akkor már lehet hogy se te se én nem lennénk itt. Ja, és nagy valószínűséggel laborból szökött ki, tehát ezt megint csak magunknak köszönhetjük. Ha nem az atomháború vagy a klímaváltozás fog minket kinyírni akkor elég lesz egy nihilista tudós aki majd könnyűszerrel kreál egy vagy több ilyen szuper-fertőző, szuper-halálos járványt és akkor bye-bye emberiség.

Az meg különösen vicces hogy felhoztad az űrállomást, ugyanis valószínűleg pont azért fog teljesen ellehetetlenedni a jövőbeli űrutazgatás, mert teljesen teliszartuk már a föld körüli legalsó pályát mindenféle szeméttel, műholddal. Egyszer ez elfog érni egy kritikus tömeget és akkor olyan exponenciálisan egymásba torlódó ütközések fognak bekövetkezni amely felőrölnek ott fenn mindent és egyszerűen annyi lesz így az űrszemét hogy képtelenség lesz akármit is hosszú generációkig újra fellőni az űrbe.

[link]

Úgyhogy további szép álmodozást. 😂

febr. 13. 08:26
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!