Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Hogy működik a vattacukor...

Hogy működik a vattacukor automata?

Figyelt kérdés
Fizikailag, mechanikailag, a cukorszál létrehozó része.

jan. 20. 08:39
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
93%
Ha a vattacukor-készítő gépre gondoltál, akkor megolvasztja a cukrot, ami így sűrűn cseppfolyóssá válik a kis centrifugában (a tetején az a forgó tojásszerű tartály). Ezt forgásban tartja, így a centrifugális erő hatására a cukorolvadék kipréselődik az oldalán található szűk nyílásokon, ezzel vékony szálakat létrehozva. Ezek a szálak hirtelen nagy felületük révén megnő a hőleadó képessége, így a szabad levegőn tizedmásodpercek alatt lehűl és így meg is szilárdul. Ezeket a finom szálakat aztán felcsévéli(k) a hurkapálcikára.
jan. 20. 12:04
 2/12 A kérdező kommentje:
Nem. Szerintem elég egyértelműen leírtam, hogy az automatára gondoltam, mert a címbe azt írtam, hogy automata. Ami nem úgy csinálja mint a kézi. Esetleg megnézhettél volna egyet, vagy egy videót róla, és tudnád ezt.
jan. 21. 04:58
 3/12 anonim ***** válasza:
79%
Igazad van, bocsánat, hogy válaszoltam.
jan. 21. 10:41
 4/12 A kérdező kommentje:
Nem válaszoltál.
jan. 22. 01:23
 5/12 anonim ***** válasza:
69%

Szinte majdnem úgy csinálja, ahogy az 1-es tökéletesen le is írta. Ha Te ebből nem tudsz következtetni az automata működésére, az már a Te dolgod.

Szerintem itt is forró (valószínűleg elektromos fűtőszállal) és apró lyukakkal teli korong fej forog, amibe belülről juttatják fel a cukrot talán egy archimedes csavarral, és egy nagy sebességű ventilátor fújja talán alulról a levegőt, hogy a szálak felfele menjenek... a karokat pedig valamilyen ipari vezérléstechnikával mozgatják stb stb... Mire vagy még kíváncsi?

[link]

jan. 22. 18:35
 6/12 anonim ***** válasza:
69%
lehet a csavaros cukortranszport nem működne, akkor levegő is fújhatja fel alulról a fejbe a cukrot talán pl
jan. 22. 18:40
 7/12 A kérdező kommentje:
Én arra vagyok kíváncsi, hogy hogy működik, nem arra, hogy szerinted hogy működik.
jan. 23. 03:48
 8/12 anonim ***** válasza:
69%
Nehéz eset vagy, mi ennek a gyötrő kíváncsiságnak az oka? Látod hogy ennél értelmesebb választ nem tudunk adni, valószínűleg itt gyk-n még senki sem szervizelt/gyártott ilyen automatát, de elég jó közelítőleges válaszokat kaptál. Mire vagy konkrétan kíváncsi? Mit nem értesz?
jan. 23. 12:20
 9/12 A kérdező kommentje:
Te vagy nehéz eset. Nem hinni, hanem tudni akarom.
jan. 24. 01:33
 10/12 anonim ***** válasza:
69%

https://www.youtube.com/watch?v=6yf2wcpN4KU

https://www.youtube.com/watch?v=sPfTwf6DEjc

https://www.youtube.com/watch?v=WCHGig3ElZs

Egész biztos hogy úgy működik ahogy leírtam. A forgó fejen lapátok is vannak,(ventilátor ami a szálakat felfele fújja) és belülről fűtik elektromosan csúszógyűrűs áramszedőkkel, és a cukrot is belülről kapja. Bár gyanítom, hogy Te ebből semmit sem értesz...

Legközelebb válaszoljon neked a tihanyi visszhang, vagy a kezelőorvosod, gyógyszerészed.

jan. 24. 11:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!