Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Mit jelent ? ( a+b )² =...

Mit jelent ? ( a+b )² = a²+2ab+b² ? ( a-b )² = a²-2ab+b² ? Értem ,hogy a-t és b-t négyzetre emeljük , de az a 2ab , hogy keletkezik ? A tanár nem tudja megmagyarázni , ez a szabály és kész ?

Figyelt kérdés
Mondja már meg valaki ,hogy a 2ab hogy képződik .

#matematika #egyenlet #algebra #hatványozás #Több ismeretlenes #Műveletek megoldása
ma 12:09
 1/6 sadam87 ***** válasza:
94%

(a+b)² = (a+b)*(a+b) = a*(a+b) + b*(a+b) = a²+a*b + a*b+b² = a²+2ab+b²

Nem tudom, ennyi levezetésből érthető-e, miről van szó. Ha nem, kérlek jelezd!

ma 12:20
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszönóm . ez segített .
ma 12:24
 3/6 anonim ***** válasza:
90%

Itt van egy szemléltetés is, mit jelent ez a gyakorlatban. Hátha ez is segít:

[link]

ma 12:58
 4/6 A kérdező kommentje:

Én is megtaláltam , csak még nem tudtam értelmezni .

De miért kell ezeket középiskolában osztályozni ?

Megmutatnák , hogy tudjuk , hogy van ,de az emberek 99 % - a sose használja a munkaja során .

ma 13:44
 5/6 anonim ***** válasza:

4

Ez olyan dolog ami full logikus, az ezen való gondolkodás.fejleszti az agyat. Amúgy a matek több területen kel, mint gondolnád

ma 14:59
 6/6 anonim ***** válasza:

Elég nehéz elhinni, hogy egy tanár nem tudja megmagyarázni. Az nem tanár. Már haladunk, de talán itt még nem tartunk.

A négyzetre emelés azonos dolgok összeszorzásának rövid jelölése (ez a definíciója a hatványozásnak). Összegek szorzása elemi követelmény. Azt is mondhatnám, naponta sokszor előforduló dolog, amelyre oda se figyel senki. És ez nem középiskolai szint, ez általános iskola. Nem érdemes középiskolába mennie annak, aki nem érti.

#4 utolsó mondata katasztrofális. Vajon hogyan is kell összeállítani egy tantervet, amely nem tartalmazza azt, amit az emberek 99%-a valóban nem használ direkt? Azt hiszem, ha a világ összes, pedagógiával foglalkozó tudósát ezzel megbíznák, habozás nélkül mondanák, hogy azon túl, hogy orbitális ostobaság, lehetetlen. Ki fogja megmondani, egy diák további élete során mit használ?

De! Ha ez végrehajtható lenne, és meg is tennék, az annak felelne meg, hogy azonnali kivégzés terhe mellett tilos lenne mindenféle tanulás, az emberiség két generáció alatt az állati sor közepére süllyedne (persze ez is lehetetlen).

ma 15:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!