Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Kik a legnagyobb, legfontosabb...

Kik a legnagyobb, legfontosabb magyar közgazdászok?

Figyelt kérdés

Érdekelne, hogy kik a magyar megfelelői (nyilván itt magyar szinten) Adam Smithnek vagy Karl Marxnak.

Nem feltétlenül arra gondolok, hogy úgy gondolkodjanak mint ők, hanem olyanokra vagyok kíváncsi, akik magyar szinten a legfontosabb közgazdaságtani műveket írták vagy készítették. Bár ha van olyan akinek a művei nemzetközi szinten is elismertek, hát az is érdekel persze

Emellett mik azok a könyvek vagy alkotások, amik "kötelezőnek" minősülnek hogyha valaki közgazdaságtanban szeretne elmerülni komolyabb szinten?

Azért merült fel bennem a kérdés, mert egy számomra nagyon érdekes interjúban egy közgazdász megnevezett egy könyvet amit azóta megrendeltem, és hihetetlen érdekesnek tartom. Nagyon nehéz olvasni, mert abszolút nem az én szintem, sok fogalmat ki kell keresnem hogy pontosan mit jelent, hogy meg tudjam érteni. Nem tudom hogy ez egy nagy vagy elismert műnek számítana, de kíváncsi vagyok, hogy milyen közgazdaságtannal kapcsolatos könyvek vannak ugye amik "alapműnek" számítanak és magyar írok tollából jött.

ma 12:46
 1/4 anonim ***** válasza:
Melyik korszakból?
ma 13:47
 2/4 A kérdező kommentje:

Feltételezem, hogy a magyar közgazdaságtan nem nyúlik vissza az új korig. Legalábbis azt gondolnám hogy a 19 század második fele, 20 század és 21 századból lehet válogatni.

Igazából a 20 21 érdekel, de esetleg korábbi műveket vagy embereket is lecsekkolok ha írsz.

Vagy ennél konkrétabbat kéne mondanom?

ma 14:02
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Nemzetközi szinten Kornai Jánost, Polányi Károlyt, Káldor Miklóst, Lámfalussy Sándort, Balassa Bélát, Heller Farkast említik. A lista nem teljes.

ma 14:24
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszi szépen.
ma 15:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!