Hogyan működik egy autopszia gyilkosság esetén?
Például valaki megmérgez valakit. Hogyan állapítják meg, hogy nem természetes halált halt? Néztem a breaking badet és abban mondják, hogy a ricint nem lehet felfedezni. Olvastam, hogy ez nincsen így valójában. De akkor is, ugye megbetegszik tőle az ember, és egy erős influenza szerűségbe belehal. Hogyan állapítják meg utána, hogy na akkor ezt most fel kéne boncolni, tehát hogy nem természetes halált halt? Gondolom nem boncolnak fel minden testet...
De például egy ismerősömet szórakozóhelyen mérgezték meg, inzulinnal. Elájult és egy bokorban ébredt fel, ki volt rabolva persze. Belenyomták az italba. Szóval meghalt volna, hogyan állapítják meg, hogy nem szimplán alkoholmérgezés vagy túladagolás, hanem hogy tényleg gyilkosság történt? Nemrég mesélte valaki ezt a történetet ennek kapcsán merült fel bennem ez a téma
Az utolsóba nem gondoltam bele, de nagyon igaz...
Dr houseban sodium aurothiomalate volt abban a részben. Úgy kapták el a csajt, hogy bekente valamivel a kezét amitől lila lett.
Nagyon érdekesek ezek. De kicsit megnyugtat amiket írtál hogy azért elég könnyen fel lehet ezt deríteni...
Ritalin kapcsán is igazad van. Egyszer kipróbáltam duplán, nem volt jó. Alvás nehezen megy amióta szedem, de ahhoz képest frissebben tudok kelni, mint bármikor előtte életemben. Na mindegy ezt majd dokimmal egyeztetem, off topic ez.
Te orvos vagy egyébként? Vagy orvosira jártál gondolom ugye?
Igen, általános orvosként végeztem, utána lettem szakértőjelölt (más szóval az igazságügyi orvostan szakképzést kezdtem el). Pár évig csináltam csak, ezalatt kb. 300 boncolást végeztem, (főleg öngyilkosok és balesetben meghaltak, bűncselekmények áldozatait csak szakvizsga után lehet). Aztán végül rájöttem hogy ez nem álmaim munkája és otthagytam. Egyébként nem emlékszem, hogy lett volna idegenkezű mérgezéses eset, amíg ott dolgoztam.
Szóval a rendőri oldalába a dolognak nem nagyon láttam bele. Illetve a toxikológus szakértők, akik magát a testnedvek laboratóriumi vizsgálatát végezték, ők is egy külön szakma.
Nagyon érdekes
Hihetetlen micsoda tudomány épül erre.
Köszönöm az információkat. Kielégültek ezek a mérgezésekkel kapcsolatos kíváncsiságaim :DDD
Dextert nézted? Létezik ilyen foglalkozás amit ő csinál? Vagy kitalált dolog? Ha létező akkor itthon is van aki ilyen blood spatter analysissel foglalkozik?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!