Egy autofókusz nem teljesen pontos?!
Én nem tudom, milyen géped van, mert kevés embernek követem ennyire a munkásságát, de Canonnál például az autofókusz az a gép (ár-)kategóriájától függ. Eleve a szokásos ócska zoomok jellemzőit hangolják össze az autofókusszal, azaz a többnyire inkább F6.3, mint nyitottabbnak a mélységélességén belül legyen az objektív beállítva. Ez persze teljesen pocsék eredményt tud adni egy jó minőségű képet adó, F2.0 rekeszen álló objektívnél. Ráadásul vagy igen, vagy nem, mert ha a tartományon belül áll meg, akkor akár megállhat a pont jó helyen is. A Canonnál nem véletlenül volt részletezve, hogy például: a középső fókuszpont dupla pontosságú, meg ilyenek. És eleve nem szabályozás, hanem vezérlés a beállítás, ha valaki ismeri a differenciát a fogalmak között.
Ha nem Canon DSLR géped van, akkor tekintsd tárgytalannak az értekezést.
@15: Ja, csak a csoszogás után, ha ugyanazon méretben lát egy objektumot, akkor az objektum körüli képrészek fognak kimaradni, amik a full frame keresőjében még látszottak - magyarán tökmás képkivágást kapunk a keresőben, meg a fotón is.
Ismételten: egy APS-C DSLR keresőképe kisebb lesz, mint egy full framesé. Általában jóval kisebb, néha még annál is kisebb. A kereső mérete általánosságban is meghatározó eleme a fotózásnak, de ha valaki szemre akar fókuszt belőni, akkor konkrétan döntő fontosságú lesz. Ennyi a történet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!