Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Az Air című animében milyen...

Az Air című animében milyen mentális betegségről van szó?

Figyelt kérdés
Az illető (Misuzu) annyira beleszeret egy elképzelt álomvilágba, hogy a végén még meg is hal annyival jobb ott neki mint a valóságban. Kb. ennyi.
aug. 10. 21:51
 1/4 Mojjo ***** válasza:
100%

Igencsak rég láttam ezt az animét, több, mint egy évtizede, de igencsak biztos vagyok benne, hogy abszolút téves az értelmezésed arról, hogy mi is történt benne.

Semmiféle álomvilágba nem szeret bele senki, és főleg nem hal meg azért. Az, amit te álomvilágnak gondolsz, a nagyon is valóságos múlt, amiben Kanna, a szárnyas lány, és a segítői meg lettek átkozva, minden valaha eljövendő utódjaikkal együtt. Misuzu Kanna reinkarnációja, míg Yukito azoknak a leszármazottja, akik segítettek Kannának. Amikor Yukito megtalálja Misuzu-t, ez az átok aktivizálódik. Yukito el is tűnik, illetve holló képében él tovább, Misuzu életét pedig felemészti az átok. Az utolsó célja nem valami álomvilág, hanem hogy elérje saját anyukája ölelő karjait a saját lábain. Semmiféle mentális betegség nincs itt, ez egy gyönyörű anime, gyönyörű történettel.

aug. 10. 22:17
 2/4 A kérdező kommentje:
De akkor mire mondja a legvégén, hogy milyen gyönyörű volt?
aug. 10. 22:21
 3/4 Mojjo ***** válasza:
100%
@2: Ehhez újra kellene nézem. Amit most, hogy felhoztad ezt az animét, esélyes, hogy megteszek, mivel azóta lett egy kislányom, és egy feleségem, a lányom anyukája, és ők nem látták még. Ez pedig pont egy anyuka és a lánya kapcsolatáról szól a végén. Nem az átok, nem Yukito, nem a múlt, nem semmi ilyesmi nem számított az utolsó perceiben Misuzu életében, csak az anyukája. Hogy elérjen hozzá és még egyszer megölelhesse. Így most ez kicsit máshogy üt. Mindenesetre ezt az egy mondatot max utána tudom neked értelmezni.
aug. 10. 22:27
 4/4 Mojjo ***** válasza:
100%
Most megnéztem a legvégét, és arról beszél, hogy ez a nyár milyen jó volt és egy életnyi bolsogság volt belesűrítve, így már megpihenhet. Vígasztalja az anyukáját. Tudja, hogy ezek az utolsó percei, ezért elmondja az anyukájának, hogy minden milyen szép és jó volt, és nem baj, hogy nincs tovább, mert egy életnyi boldogságot kapott. És megköszöni az anyukájának, az az utolsó mondata. Ez egy búcsú, és igyekszik pozitívvá tenni a búcsút.
aug. 10. 22:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!