Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Igaz hogy a az üveg halmazálla...

Igaz hogy a az üveg halmazállapota 20 fokos hőmérsékleten folyadék?

Figyelt kérdés
júl. 22. 13:28
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Ehhez nem érzék kell hanem szaktudás.
júl. 23. 06:44
 12/21 anonim ***** válasza:

Megpróbáltam tapintatosan fogalmazni.

Tehát akkor pontosabban:

Középiskolás "szaktudás" már bőven elégséges az arányok számszerű összeegyeztetésére.

(Ez mérnöki szinten már annyira zsigeri készség, hogy egy egyfajta érzéknek tűnik.)

júl. 23. 06:55
 13/21 anonim ***** válasza:
Ha az üveg képes lenne folyni, azt azért kilehetne tesztelni, nagy erővel elég egyszerűen. Tehát fogunk egy darab üveget, és honapokon át hajlitjuk, nyomjuk a maximum erővel amit még elbir. Ha ez így működne akkor már biztos hogy sokan kiprobálták volna és hallotunk volna arról hogy üveget ilyen módszerrel lehet hajlítani, deformálni, vagy legalább egy benyomodást csinálni rá. De nem ismertek ilyen technikák, kisérletek.
júl. 23. 08:17
 14/21 A kérdező kommentje:
12 érdemesebb jobban odafigyelni azokon az órákon. Nyelvtan órákon sem árt.
júl. 23. 08:31
 15/21 A kérdező kommentje:
13 fogalmazzunk pontosabban te nem ismersz ilyen kísérleteket. Nagy különbség.
júl. 23. 08:32
 16/21 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező: az a templomüvegeknél jelenleg megfigyelhető jelenség, hogy a teteje vékonyabb, mint az alja, gyártási hiba, nem az amorfságából adódó tulajdonság (az csak milliárd évek múltán lehetne megfigyelhető):

[link]

[link]

[link]

júl. 23. 10:42
 17/21 A kérdező kommentje:
Én is ezt írtam
júl. 23. 11:09
 18/21 veszettkecske ***** válasza:
Akkor igaz, én is így tudtam. Ez nem nagyon ide tartozik, de volt a műhelyünkben egy vízüveges flakon, amin nem volt kupak és száradt, idővel sűrűsödött. Idő után az alján lett egy átlátszó "szilárd", törékeny valami, amit kivettem, és beraktam egy dobozba mert tetszett. Hónapokkal később megnéztem, és nagyon lassan, de elkezdte felvenni a doboz formáját. a tetejére raktam egy csavaranyát, és 3-4 hónap után az is kicsit belesüllyedt. Bár lehet ez egy másik folyamat/ jelenség.
júl. 26. 16:07
 19/21 anonim ***** válasza:
50%
15: Gondolod, ha valamilyen egyszerű módszerrel lehetne üveget hajlítani, hogy nem volna tele a jutube üveghajlításos marháskodással ? Olyan egyszerű dologra gondolok, mint hogy egy satuval acélgolyot nyomnak bele egy üveglapba, és fél évig úgy hagyják. Erről már rég tudnánk ha ez lehetséges lenne.
júl. 26. 16:17
 20/21 veszettkecske ***** válasza:

Itt az idő fontos tényező, ha vissza olvasol ezt láthatod. Ha úgy hagyod kb 1 millió évig, az mindenképp nyomot hagy benne/meghajlik. Itt most erről van szó, és nem ennek gyakorlati hasznosíthatatlanságáról. Az üvegnek nincs konkrét olvadáspontja, hanem fokozatosan lágyul.

https://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__termeszettudomany..

5# válasz.

júl. 26. 16:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!