Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Mi a különbség az akusztikai...

Mi a különbség az akusztikai diffuzor És a hangszigetelést között? Mármint a gyakorlatban úgy értem mi a különbség közte az elvi dolgokat én is ismerem

Figyelt kérdés
máj. 10. 07:17
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Az akusztikai diffuzorok leginkább a hang visszaverődését minimalizálják az adott helyiség belterében, míg a hangszigetelések a szomszéd helyiségből (vagy helyiségbe) való áthallást akadályozzák meg.

Az első "süketíti" a belteret, míg a második akár egy visszhangos helyiséget is szigetelhet.

máj. 10. 07:23
 2/5 A kérdező kommentje:
Na várjunk csak nem tudom hogy jól értem. Az elsőnél bent halkabb lesz de kifelé megy a hang. A másodiknál pedig az van hogy ott nem megy ki ténylegesen?
máj. 10. 09:40
 3/5 A kérdező kommentje:
Még azt nem értem hogy a diffúzor az alapvetően mint szó terjedést jelent i na most itt hogy jön ide hogy akusztikai terjedés hangterjedés milyennek a jelentése tulajdonképpen hogy akusztikai diffúzor magyarul le lehet írni?
máj. 10. 09:46
 4/5 anonim ***** válasza:

A diffuzor többek között szétveri a hullámokat, melyek így sokkal hatékonyabban csillapodnak. Befele erősen csillapít, de kifele is (minimum részlegesen) szigetelő hatással bír.

A sima hangszigetelés teremakusztikai (visszaverő) tulajdonságaira nincsen semmilyen kitétel.

máj. 10. 11:11
 5/5 anonim ***** válasza:

A diffuzor kifejezés onnan ered, hogy sokszor kevéssé csillapító anyagokból (pl. fémrácsok, bútordeszkák, stb.) vannak megkonstruálva azok a negyedhanghullámokkal összeegyeztethető méretű struktúrák, melyek hatásosan csillapítanak.

A hangszigetelő-anyagok a hanghullámok méretéhez képest kontinuumnak számítanak.

Gyakran kombinálják a két dolgot, amikor igazán erős és szélessávú csillapítást akarnak elérni (pl. ilyenek azok a tipikus tüskés falak).

máj. 10. 11:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!