Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Közös földelés jó így?

Közös földelés jó így?

Figyelt kérdés
Felajánlottam a faluba, hogy megcsinálom a közös földelést. Leszúrtam kb. 300 m mélyre a tüskét. Elég lesz szerintetek? Mindenki erre köti rá a földelését. Kb 1500 ház.
2024. febr. 19. 16:36
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
92%
És mi értelme lenne az egésznek?
2024. febr. 22. 20:18
 12/17 anonim ***** válasza:
92%
Arra nem válaszoltál, amit a 11-ben valaki kérdezett, de a kérdést kiemelted. Mi értelme lenne egy ilyennek egy faluban? És azért én elég nehezen hiszem, hogy sikerült 300m mélyre leüssed azt a szondát. Honnan tudod, hogy 300m mélyen van?
szept. 13. 21:23
 13/17 anonim ***** válasza:
0%

#12 - miért eteted ezt a troll-kategóriás kérdezőt?

Tán ide is külön táblát kell kirakni, mint az állatkertben, hogy "NEM SZABAD!"

🤦

szept. 13. 22:44
 14/17 A kérdező kommentje:
Hát honnét tudnám? Onnan, hogy egy ilyen rúd 1 méteres és én 300-at hegesztettem egymáshoz amikor ütöttem lefelé. Amugy az az értelme hogy olcsóbbra jövünk ki és van földelése mindenkinek. Ha kell egy földelés van mihez nyúlni.
szept. 15. 14:27
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
De ilyen nem kell, mert ilyen van a transzformátorállomás csillagpontjában. A máshol levő földelés meg egy bizonyos felhasználónak, ki nem azon a telken él, nem megoldás, ezt már írtam ennek előtte, de hülye vagy ahhoz, hogy felfogd.
szept. 15. 18:42
 16/17 anonim ***** válasza:
84%

" Onnan, hogy egy ilyen rúd 1 méteres és én 300-at hegesztettem egymáshoz amikor ütöttem lefelé." Én Magyarországon nem igazán tudom elképzelni, hogy ez lement 300m mélyre. Olyan max. 8-10 méter mélységig mehetett le, ott meg a talajban szépen ott van összetekeredve valahol (elhajlott és az egész cucc ott van, de egészen gyorsan törhetett is a hegesztésnél és akkor ott van valahol egy csomóban a sok-sok értelmetlenülösszehegeszetett vasdarab. Nagyon kicsi esélyétlátom, hogy 300m-mélyre képes voltál ilyet leverni.

A másik amit 15 írt. Hogy van "központi" földelés minden transzformátornál. És nem véletlenül kell helyi földelés minden egyes felhasználói csatlakozásnál (most leegyszerűsítem, de családi házas környezetben ez igaz lesz) a lehető legközelebb az adott épülethez és az adott csatlakozási ponthoz. Sok értelme nincs egy földelésnek a falú végén mert nem fog teljesülni, hogy "a lehető legközelebb legyen a felhasználási helyen lévő főelosztóhóz".

szept. 15. 23:38
 17/17 anonim ***** válasza:
0%

"Ismétlés a tudás anyja." Tehát a gyengébbek kedvéért még egyszer:

NEM SZABAD ETETNI A TROLLT!

Capisce?

szept. 16. 02:37
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!