Mi tortenik a szerves anyaggal minimalis homersekleten?
Elvileg igen.
Amúgy a hét éves konzervborsó még ehető szokott lenni, ezért itt a bajt az oxigénzárás hiánya és/vagy a nagy hőciklusok degradáló hatása okozta.
Lehet, hogy felfőzni is elfelejtették a fagyasztás előtt, pedig azt nem lehet elhagyni.
Mivel nyilván nem folyékony nitrogénnel volt gyors-fagyasztva, csak egy lassú -18 C fokos háztartási hűtőgéppel, így a főzés nélküli fagyasztás alapból rontott a minőségen.
A konzervüvegbe eltett borsót nem kell hűteni, és az oxigénzárt környezetben sokkal tovább eláll és nem kell már megfőzni sem. C vitamint tablettában kell hozzá enni, mert a főtt zöldség kalorikus étel, nem pedig vitaminpótló.
Ezért kell az ételtartósítás szakirodalmát tanulmányozni a munka előtt, mert elődeink nagyon sok hiba árán és fáradságos munkával szedték össze ezt a fontos tudásanyagot!
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!