Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Létezik olyan tabletta, amit...

Létezik olyan tabletta, amit ha megeszek csípős kaja közben vagy után, akkor másnap nem fog csikarni a csípőstől a belem?

Figyelt kérdés
Ilyet kitaláltak már, lehet kapni valahol? Ha igen, mi a neve?

2023. nov. 29. 16:19
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Mire való amúgy ez a prantoprazol? Mondhatom az orvosnak, hogy kipróbálni kéne csípősre, és ha beválik, akkor írja fel nekem?
2023. dec. 1. 14:57
 12/17 anonim ***** válasza:
83%
Savlekötő az is, viszont extra erős! Én is imádom az erőset, illetve a férjem is. Neki bevált.Az én gyomrom meg bírja. Max mondd a dokinak, hogy savad van, és egy ismerősöd ezt ajánlotta. Csak akkor kell bevenni előtte, amikor csípőset eszel.
2023. dec. 1. 15:11
 13/17 A kérdező kommentje:
Megkérdem a háziorvosom, köszi a tippet!
2023. dec. 1. 15:15
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Nincs mit! Majd írd meg, hogy bevált-e?.
2023. dec. 1. 15:25
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
Nem mindegy, hogy gyomor vagy bélproblémát okozm
2023. dec. 1. 17:21
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk bevált!
2023. dec. 8. 08:05
 17/17 anonim ***** válasza:
100%

Biztos, hogy van, majd utananezek es irok. De az maga sokat segit, hogy eves kozben, mert akkor meg talan a capsaicin vagy hasonlo "fajdalomszeru erzest" kivalto hatoanyag semlegesitheto, valaki emlitette a pantoprazole-t egy gyomorsav proton pumpa inhibitort, az esomeprazole/omeprazole erosebb viszont ebbol a szempontbol. Esetleg valamilyen enzim-szint emeles ami lebontja a capsaicint vagy nem tudom konkretan a capsaicin meg tarsai kemiajat.

De egyszeru pelda, a cocain, lidocain, benzocain, holocain mind antinociceptivek. Ha azt el lehet juttatni prodrug szinten ugy, hogy mar a gyomor-duodenumnal metabolizalja a capsaicint ahogy emlitettem valamilyen enzimmel idukalo vagy inhibitaloval, vagy bejuttatni rovid ideju benzocaint vagy lidocaint a lokalizalt helyre, akkor elmeletileg el lehet erni inkabb enzim modulacioval, hogy metabolizalja a fajdalmat okozo tunetet. Ezt nagyon el tudom hinni, hogy ki lehet fejleszteni ilyet, vagy mar van ilyen.

IBS-eseknek is felirnak gyogyszert ami maj enzimeken keresztul metabolizal prodrugot vagy aktiv metabolitta alakitja, kifejtve hatasat vagy egyenesen eloszlik a szervezetben (lokalisan/nem).

2023. dec. 17. 01:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!