A 27/7 wattos izzó nagyobb fénnyel bír, mint a 21/5 wattos?
Az attól függ, hogy azonos hatásfokú kategóriába tartoznak-e, vagy sem.
A klasszikus wolframszálas izzókból régen direkt készítettek rosszabb hatásfokú szériákat is a nagyobb élettartam iránti igények kielégítésére. Lazán el lehetett érni az 5000+ órás élettartamokat is egy kis hatásfokcsökkenés elfogadásával.
3
Igen, de ez elérhető úgyis, hogy a „normál” izzólámpát kisebb feszültségről üzemeltetik. A fényerő csökken, de az élettartam növekszik.
18042 - ezt pontosan tudjuk, de a gyakorlatban a "világítási hálózat" feszültsége a szabvánnyal pontosan adott, és az üzemeltető az égő típusának a megválasztásával döntött a hatásfok/élettartam kompromisszum ügyében.
Egy gépcsarnok magas és nehezen elérhető pontján elhelyezett piros jelzőlámpánál a megbízhatóság volt a szempont, a munkaasztal megvilágításánál pedig a jó hatásfok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!