Milyen víz kering a távhős radiátorokban?
Gondolom nem ugyanaz a használati víz ami vezetékes víz gyanánt is van.
Van esetleg benne inhibitor is rozsadásodás ellen?
Ha valamelyik erőmű hűtővize is vagy a biomassza égetéséből is ered, azok vizét utólag még kezelik?
Tévedésből nyomtam azt a 79%-os zöldet az előző okvetlenkedőnek - bocsi! Persze hogy kreténség megjegyezni olyan triviális tényt, hogy a víz folyékony.
A gázradiátorokhoz meg annyit, hogy régen tényleg voltak a vizes fűtőtestekhez megtévesztően hasonlító gázégető fűtőtestek (minimum Csehszlovákiában), melyekről csak ilyen képet találtam:
Ez érdekes!
Olajjal van töltve a csőszerű része, vagy hogyan működött ez pontosan?
#13 - az biztos, hogy nem volt benne olaj (háború után élt őseink bár szegények voltak, nem őrültek), de nekem is nagyon furcsának tűnik, hogy a égéstermékek elvezetése nem legfelül van. Tippem szerint középen olyan terelőidom van behelyezve, hogy a gázok legjava meghatározott irányban áramoljon át körbe a felső íveken. Az ívek belső összkeresztmetszete ehhez egyértelműen megvan.
A mai emberek számára szinte hihetetlennek tűnik, hogy valamikor egy viszonylag jó hatásfokú gázberendezésbe nem kellett mikrokontrolleres vezérlés és hálózati felügyelet. Ebben a típusban mechanikus termosztát meg őrláng sem volt, mert a régimódi falazott épületek hőtehetetlensége szükségtelenné teszi a gyakori szabályozást. Ha valaki fázott, akkor begyújtotta - ha melege volt, akkor meg elzárta - és kész!
:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!