Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Matematikai tehetség nemi...

X0 kérdése:

Matematikai tehetség nemi különbségek?

Figyelt kérdés
Amikor Bing-ben új lapot nyitok meg, híreket ajánl elolvasásra, utána lehet beírni mely weblapot akarom látni. Pár napja rákattintottam az egyikre, és kivételesen nem az volt, hogy nézze meg a galériában, ami nincs. Arról szólt, hogy matematikából vannak különböző típusú feladatok, amikhez más típusú képességek kellenek. Az egyikből a lányok jobbak, a másikból a fiúk. 2 pszichológiai szakszó lehetett, amit nem értettem. Mivel több férfi matematikus van, a tesztekben többségében a fiúknak könnyebb feladatok vannak, de ha nem így lenne, ugyanolyan tehetségesnek mutatná a lányokat. Ezt a cikket most nem találom, próbáltam rákeresni: matematika nők, matematika lányok: Bing, Google. Semmi. Valaki meg tudná találni ezt a cikket? Utána megnézem mit jelent az a 2 pszichológiai szakkifejezés, remélem megtalálom magam. Köszönöm.
2023. aug. 21. 20:25
 1/4 anonim ***** válasza:
0%
Fallizmus és vaginalizmus a két témára alkalmas pszichológiai szakkifejezés - melyeket persze csak a társadalmat elnyomó elitet szolgáló pszichológusok terjesztettek el anno. A matematika tudománya nem szexista, és nincsen a feladatoknak nemi megkülönböztetése!
2023. aug. 22. 04:51
 2/4 A kérdező kommentje:
1-es: más agyterület felelős. Ilyen például, hogy ha valaki tanul, van akinek az agya lefényképezi amit lát: képi tanulás, van akinek nem. Egyes jellegű feladatokban a lányok jobbak, másakban a fiúk: a kérdés az hogy mi az a 2 jelleg? Rengeteg típusú matematikai feladat van!
2023. aug. 22. 10:10
 3/4 anonim ***** válasza:
70%
Gondolom algebrából a lányok, geometriából a fiúk... amíg meg nem kezdődik a koordinátageometria.
2023. aug. 22. 16:37
 4/4 A kérdező kommentje:
3-as: nem, számomra ismeretlen szakszavak voltak. Nyilván más agyterület felel érte. Tehát a matematika egy részterületéről volt szó! Nem matematikai szakszavak voltak, nem értettem mit jelentenek.
2023. aug. 22. 17:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!