Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Nem baj hogy az új akku gyár...

Nem baj hogy az új akku gyár 9 km épül tőlünk?

Figyelt kérdés
2023. júl. 23. 21:28
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
0%
az elektromos autózás egy technológiai zsákutca. Nincs szükség akkumulátorgyárakra. Ehelyett zöld hidrogén előállításába kéne tolni a lóvét. Hidrogénnagyhatalom lehetnénk.
2023. júl. 24. 14:33
 12/15 anonim ***** válasza:
82%

Dolgoztam egy gyárban és mivel teszt gyártósoron voltam, ezért sokszor nem volt munkám, munkánk. Emiatt gyakran elküldtek más részlegekre dolgozni. Egyik alkalommal egy irdatlan irritáló méreg szagú helyre kerültem. Mondtam az ottani főnöknek, hogy agyjon jobb maszkot vagy én itt nem dolgozok tovább. Nagysoká (ez is érdekes, hogy nagy soká!) kerítettek egyet, de nem sokat használt. ESD védelem miatt volt egy spirális kábel, amit be kellett dugni egy bizonyos helyre. Ezt a spirális kábelt úgy 1,5 méterre tudtam kinyújtani. Azt csináltam, hogy amikor dolgozott a gép, akkor megtettem a "maximális" távolságot, de még annál is többet, ugyanis a kezemet kinyújtottam, hogy a lehető legtávolabb kerüljek tőle és akkor vettem levegőt, akkor töltöttem fel magam levegővel. Tehát így dolgoztam egy ideig, de ugye korántsem volt elegendő ez a távolság, mert a méreg szagot még így is erősen és felettébb irritálóan éreztem. Gyáva voltam akkor, de nagy soká erőt vettem magamon a mérgező szagok miatt és oda mentem az ottani (számomra idegen) főnökhöz és szilárdan kijelentettem, hogy nem dolgozok itt többet, 1 percet se. Odahívta az ő főnökét (a főnökök főnökét) és közölte neki, amit mondtam. A főnökök főnöke pedig felháborodottan és ingerülten mondta (nem nekem, hanem az alatta lévő főnöknek és talán a levegőbe is), hogy senkit se tud itt tartani 1 napnál tovább. Én a szünetig (kb. 3 óra) sem dolgoztam ott.

Volt egy kollégám, aki már sokat dolgozott mind ebben, mind más gyárakban és mondta, hogy itt senki se ment még nyugdíjba. Vagy munkahelyet váltanak, vagy meghalnak. Ugyanez a munkatársam dolgozott ugyanebbe a gyárban egy másik részlegen és amikor odament, látta és tapasztalta, hogy az ott dolgozók idegbetegek. Ő is kapott idegbetegséget az ott terjengő méreg szagok miatt.

A méreg szagok pedig nem csak egy bizonyos rövid körzetben okoznak egészségügyi károkat.

Akik nem tapasztaltak meg hasonló eseteket ésnem hallottak és nem olvastak ilyen esetekről, azoknak a többsége kontárkodni fog, mint ahogy már idáig többen is tették. De a többség azért pirosítja őket. Ez egy jel, hogy merre felé van az igazság és, hogy kire nem kell hallgatni.

2023. júl. 24. 14:33
 13/15 anonim ***** válasza:

#9 (14:07) - ne beszélj marhaságokat, hisz a Bhopali tragédia a profitéhes és a technikával abszolút nem törődő külföldi menedzsment lelkén szárad!

Az indiaiaknak gyakorlatilag semmi köze sem volt a balesethez - esetleg annyi, hogy a hivatali ellenőreik megtűrték az olcsó munkaerőn élősködő cég slendrián hozzáállását a biztonságtechnikához.

2023. júl. 24. 17:13
 14/15 anonim ***** válasza:
13: Azért benne volt az indiaiak totális "nem törödömsége" és az, hogy "jól van az úgy" mert azért előtte már volt több kisebb probléma, baleset.
2023. júl. 24. 19:04
 15/15 Salx Narval ***** válasza:
100%
Az az igazság, hogy aki nem él egy ilyen gyár közelében az nem igazán tudhatja és még ott sem biztos, hogy azonnal jelentkeznek a káros környezeti hatások. Hinni itt nem nagyon lehet sem a szorgalmazóknak, sem az ellenzőnek én legalábbis egyik érv mellett sem tudnék kiállni meggyőződés nélkül. Szerintem a kardoskodók többsége sem tudja csak szajkózza a pártja álláspontját, sajnos nálunk ez is politikai kérdés lett mint minden más. Szégyen, hogy nincs egy független környezetvédelmi hatóság akik mérlegelnének és garantálni is tudnák az üzemek-gyárak biztonságos működéséhez elengedhetetlen feltételek megvalósítását. Nálunk akkor derül csak ki ha valahol baj van amikor térdig járunk a sza..rban.
2023. júl. 25. 06:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!