Az aromák a hűtőszekrényben vagy a fagyasztó szekrényben hogyan terjednek jobban, lentről fölfele, vagy fentről lefele?
Semmilyen problémát nem okoznak a zöldségek meg a gyümölcsök, ha be vannak csomagolva. Még csomagolás nélkül se kap szagot tőlük a többi étel. Az meg nem érdekes, hogy a hűtőt kinyitva érződik az aromájuk, mert az nem szennyezi el a hűtőt tartósan.
A hűtőszag probléma addig állt fenn az életemben, amíg őrjítően tisztaságmániás nőkkel laktam egy háztartásban. Amióta az én "koszfészek" mentalitásommal vigyázok a hűtő tisztaságára, azóta a hűtőm teljesen szagtalan, és az átmenetileg szagos ételek (pl. héjában főtt tojás) sem okoznak problémát!
A húslevest letakart edényben tesszük be a hűtőbe. A sárgadinnyét vékony polietilénzacskóba lehet tenni, de vigyázni kell, hogy elég levegő maradjon mellette, és naponta meg kell szellőztetni - mert az egy élő növényi rész.
Tárolási probléma nincs, a szuperérzékenységet pedig pszichológussal lehet kezeltetni!
Mindegy, hogy hová rakod, minden irányban terjednek az illatok, szagok, aromák. Így tehát a megoldás: Ne rakj olyan ételeket egylégkörbe, amiket nem szeretnéd, hogy átvegyék a másik szagát (aromáját).
A tapasztalatom az hogy vannak műanyagok, melyek kevésbé eresztik át a szagokat, míg mások sokkal inkább (és ez nem (csak) a vastagság függvénye). Nem tudom, hogy fizikailag mi ennek a magyarázata. És valószínűleg sehol sem fogsz ilyen témáról olvasni, hanem meg kell tapasztald, hogy NekeD mi válik be. Deee....a sárgadinnyének igen erős aromája van, így tehát nagyon nem valószínű, hogy megtalálod hozzá a megfelelő szagtávoltartó / szagszigetelő [milyen szép kreált szavak] anyagot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!