Kezdő rakétaépítéshez tanácsok?
Pár napja találtam rá erre a közösségre, USA-ban elég sokan foglalkoznak hobbi szinten rakétaépítéssel. Nyilván a legalapabb dolgoknak utánna jártam, de olyan komplex a téma hogy még mindig olyan mintha nem tudnék semmit
Szeretem a kihívásokat, így kitaláltam hogy szeretnék egyet építeni, de úgy hogy azt mint egy drónt, irányítani lehessen, ha nem is annyira hatékonyan, de valamilyen szinten.
Fizika, Kémia és Matek része nehezebb számomra, az Informatika és programozás része viszont nem áll túl messze tőlem.
Hol/Hogy tudnék neki kezdeni?
Egyébként milyen engedélyek szükségesek? Erről ahány forrás annyi különböző választ találtam
Fellövés????? Fizetem, ha valaki hobbi szinten előállított egy fellőhető rakétát.
Kérdező, szerintem a leghasznosabb tanács e téren: felejtsd el az építést. Olvasgass róla, próbáld megérteni.
#13, be fogom hajtani ;)
#14, Tanulmányozd a rakéta technológiát. - Na nem mondod XD Azt hittem X-Aktákat kell nézni hozzá
#11, Ezt köszi
A leg egyszerűbb keresd meg Nozzleless Rockets hagyományos házi lőpor van lepréselve benne. Az a lényege a préselt lőpor tömb közepében egy teljesen egyenes furat fut végig. A végén nincs semmilyen speciális fúvóka a lőportömb teljesen nyílt a közepébe megy a gyújtózsinór és ennyi. A leg kevésbé lehet elrontani és a siker gyorsan garantált. Megnéztem pár tűzijáték rakétát amit eddig láttam az összest így csinálták meg. Egy 3mm jelentéktelen agyag volt a végükön, és a gyújtószál lőporos masszával bele volt ragasztva a közepébe. Nagy terheket is elbír, ezek a hosszú pálcikás tűzijáték rakéták robbanófejjel. Olcsón gyorsan sokat el lehet készíteni.
Hasonló de sokkal nehezebb a cukros rakéták KNO3 mal. Ott annyi a különbség hogy egy jó vastag fúvókával le van szűkítve a vége.
Nozzleless Rockets
mx5-kevin.blogspot.com
sufnipiro.wordpress.com
Egyszerű tűzijáték rakéták működését írja le Magyarúl vannak hozzá letölthető különböző szakanyagok, útmutatók.
wichitabuggywhip.com/fireworks/rockets/nozzleless.html
skylighter.com/blogs/how-to-make-fireworks/nozzleless-speed-rockets
Cukros rakéták
skylighter.com/blogs/how-to-make-fireworks/sugar-rockets
Sima kálium nitrát műtrágya kell mindkét esetben. Nem kell túlbonyolítani a bolti grillfaszén porcukor tökéletes.
Ha Magyarországon élsz hogy bármilyen pirotechnikai eszköz házi gyártására/vagy házilag gyártott eszköz felhasználására engedélyt kapj azt felejdsd el. Sokan csinálnak ilyesmit, de soha senki nem tudott még ilyenre hivatalos engedélyt kérni.
Lehet kapni legálisan modelrakétákat gyári motorokkal de nem olcsók. Legálisan csak így tudod megoldani.
www.rcvilag.hu/4159-raketamodellek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!