Hogyan kell áramkör építésénél számolni?
Tegyük fel, van egy laptopra köthető kör.
A laptop 5 voltot ad le.
Én erre a körre szeretnék betoldani egy 3,3 voltos meg egy 1,5 voltos eszközt tenni.
Ez mehet így?
Vagy az 5v kevés?
A nyakamat nem tenném az eszközeid épségére, illetve a fogyasztásuk sem mindegy, de ugye a 3,3+1,5=4,8~5
Azaz, ha sorban kötöd be öket, elméletileg müködniük kellene. A fogyasztás más tészta, mind a kettö fogyasztó árama terhelni fogja a két eszközt így azt mondanám rövid élettartamuk lenne, ez nem tudom pontosan mennyi lenne, lehet 1-2sec, de 1-2 év is.
Nem lenne célszerübb elemmel meghajtani öket?
Laptopon van 2 (minimum) USB aljzat.
Kell használni 1db 5/3,3V-os stabilizátort, meg 1 db 5/1,5V-os stabilizátort.
Egyik eszköz áramfelvétele se haladhatja meg az 500mA-t >0,5A-t.
HA mindkét eszközöd áramfelvétele ugyanannyi ÉS egyszerre működnek soros kapcsolás is használható. Ebben az esetben 1 USB is elég..
.
Én Arduino Uno szimulátorban dolgozok.
Sikerült belekötni ezeket, csak annyi, hogy a szervomotor alig mozog.
Én nem kötöttem bele semmi mást.
Egy breadboard van még.
Mi ennek akkor a logikája?
Köszönöm a válaszokat.
Kérdező - olyanról már hallottál hogy ohm törvénye? Csak szigorúan azonos áramfelvételű (a másodlagos karakterisztikákat is beleértve) eszközök esetén lesz a feszültségeloszlás a kívánt arányban. Még különböző technológiájú törpeizzóknál is problémákhoz vezethet az ilyesmi.
Magyarán szólva ilyet soha sem csinálunk, hisz az egyik fogyasztón legyen egy pufferkondenzátor, a másikon meg semmi ilyesmi, és bekapcsoláskor kész a baj!
Ha elektronikával is akarsz foglalkozni a programozás mellett, akkor meg kell tanulnod az elektromosságtant is.
Gyerekek.
Megvan a hiba.
Volt egy delay a programban.
Azóta megy.
Innentől kezdve egyébként végképp nem értem, hogyan kell számolni vagy hogy mennyire komolyan vehető a TinkerCad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!