Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Hogyan kell áramkör építésénél...

Hogyan kell áramkör építésénél számolni?

Figyelt kérdés

Tegyük fel, van egy laptopra köthető kör.

A laptop 5 voltot ad le.

Én erre a körre szeretnék betoldani egy 3,3 voltos meg egy 1,5 voltos eszközt tenni.

Ez mehet így?

Vagy az 5v kevés?

2023. máj. 15. 20:36
 1/9 anonim ***** válasza:
Ez nem ennyire egyszerű. Attól függ milyen az áramkör amit meg akarsz hajtani. De célszerű egy 5V->3.3V konvertert és egy 5V->1.5V konvertert használni. De nehezen hiszem, hogy ezek így együtt fognak működni. Milyen áramkört akarsz építeni?
2023. máj. 15. 20:44
 2/9 Kólauborkával ***** válasza:
0%

A nyakamat nem tenném az eszközeid épségére, illetve a fogyasztásuk sem mindegy, de ugye a 3,3+1,5=4,8~5

Azaz, ha sorban kötöd be öket, elméletileg müködniük kellene. A fogyasztás más tészta, mind a kettö fogyasztó árama terhelni fogja a két eszközt így azt mondanám rövid élettartamuk lenne, ez nem tudom pontosan mennyi lenne, lehet 1-2sec, de 1-2 év is.

Nem lenne célszerübb elemmel meghajtani öket?

2023. máj. 15. 20:49
 3/9 anonim ***** válasza:

Laptopon van 2 (minimum) USB aljzat.

Kell használni 1db 5/3,3V-os stabilizátort, meg 1 db 5/1,5V-os stabilizátort.

Egyik eszköz áramfelvétele se haladhatja meg az 500mA-t >0,5A-t.

HA mindkét eszközöd áramfelvétele ugyanannyi ÉS egyszerre működnek soros kapcsolás is használható. Ebben az esetben 1 USB is elég..

.

2023. máj. 15. 21:02
 4/9 anonim ***** válasza:
elég... és az áramfelvételük nem haladja meg az 500mA-t.
2023. máj. 15. 21:03
 5/9 A kérdező kommentje:

Én Arduino Uno szimulátorban dolgozok.

Sikerült belekötni ezeket, csak annyi, hogy a szervomotor alig mozog.

Én nem kötöttem bele semmi mást.

Egy breadboard van még.

Mi ennek akkor a logikája?

Köszönöm a válaszokat.

2023. máj. 15. 21:05
 6/9 A kérdező kommentje:
Bocsesz, de nem tudok 15 percnél hamarabb írni, friss regisztráció.
2023. máj. 15. 21:10
 7/9 Gugu Gabor ***** válasza:
Szervomotornak külső táp kéne és ezt a tápot kapcsolgatod, de fontos ahhoz hogy jól működjön ne az arduinoról kapja a tápot. Arduinora direktbe lehet pld ledeket kötni de minden mást ami nagyobb áramot igényel külön tápról pld tranzisztorral.
2023. máj. 15. 22:00
 8/9 anonim ***** válasza:
53%

Kérdező - olyanról már hallottál hogy ohm törvénye? Csak szigorúan azonos áramfelvételű (a másodlagos karakterisztikákat is beleértve) eszközök esetén lesz a feszültségeloszlás a kívánt arányban. Még különböző technológiájú törpeizzóknál is problémákhoz vezethet az ilyesmi.

Magyarán szólva ilyet soha sem csinálunk, hisz az egyik fogyasztón legyen egy pufferkondenzátor, a másikon meg semmi ilyesmi, és bekapcsoláskor kész a baj!

Ha elektronikával is akarsz foglalkozni a programozás mellett, akkor meg kell tanulnod az elektromosságtant is.

2023. máj. 16. 06:29
 9/9 A kérdező kommentje:

Gyerekek.

Megvan a hiba.

Volt egy delay a programban.

Azóta megy.

Innentől kezdve egyébként végképp nem értem, hogyan kell számolni vagy hogy mennyire komolyan vehető a TinkerCad.

2023. máj. 16. 21:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!