Segít az alma ráncosodásán ha vízbe áztatom?
A tavalyi termésből még maradt egy kicsi, de nem szabályosan hűtőházban, hanem pincében, kamrában volt tárolva, kezd ráncosodni.
Ha vízbe áztatom (és be a hűtőbe), jobban elállna még pár hétig?
Ha belerakod egy órára és utána hűvös, de nem fagyos helyen tárolod, akkor az segíthet a fonnyadás kezdeti fázisában.
Az almatermés élő szervezet, tehát az életfunkcióit nem szabad károsítani oxigénhiánnyal, nem megfelelő hőmérséklettel, stb.
Isten őrizz vízben megpróbálni hidratálni. Ő azért fonnyad, mert a pince légterének a páratartalma 90%-nál alacsonyabb. Ezt a vízveszteséget nem tudja már akkor sem felvenni, ha ennél párásabb levegőbe, vagy netán folyadék vízbe teszed.
Legpraktikusabb kompótként elfogyasztani, vagy ha nagyobb mennyiség, akkor lekvárnak vagy pürének elkészíteni és hőkezeléssel tartósítani.
#3 - az öreg almából már nem lehet rendes kompótot csinálni, a lekvár meg püré tényleg megoldás, hogyha sok maradt. Ekkor ugyanis annyi állományjavítót rakhatunk a keverékbe, amennyi tetszik.
A vizezést ki lehet próbálni, mert ingyen van. Persze attól az öreg alma nem lesz fiatalabb ízű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!