Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Az ammónia hajtású autóké a...

Az ammónia hajtású autóké a jövő? Mit gondoltok róla? Érvek ellene, mellette?

Figyelt kérdés
2023. ápr. 20. 10:16
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Korrozív, tűz és robbanásveszélyes, magas koncentrációban mérgező gáz/gőz. A gyártása veszteséges és a szügséges hidrogén jelenleg nem is zöld forrásból jön.

Szóval és nem vagyok bizakodó, pláne ha a közlekedésről van szó.

2023. ápr. 20. 10:34
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Ellene: veszélyesebb az emberre is, a járműre is, mint bármilyen más elérhető alternatíva.

Mellette: akárhogy gondolkozok, semmi nem jut eszembe.

2023. ápr. 20. 10:36
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Mellette azt látom, hogy mivel a hidrogénnel ellentétben nem egy permanens gáz, nyomás alatt lehet cseppfolyósítani szobahőmérsékleten is.

Ha követlenül égetéssel szabadítják fel az energiát, nem igényel platina katalizátort szemben a hirdogén üzemanyagcellákkal.

De ezzel együtt sem vagyok bizakodó, ahogy 10:34-ben írtam.

2023. ápr. 20. 11:02
 4/6 anonim ***** válasza:
91%

Az ammóniát be kell valahonnan szerezni. Ha ez olcsón megoldható, akkor használható megoldásnak számíthat, bár az ammónia egy veszélyes anyag. Valakik a szintén könnyen szintetizálható hidrazint ajánlják hasonló megoldásként - bár az talán még rosszabb.

Járművekben viszont a legjobb biztonságos anyagokat használni, mint például a metánt, szintetikus szénhidrogéneket, vagy a metanolt. Az elkerülhetetlen közlekedési baleseteknél ez igencsak csökkentené a kockázatokat, ugyanis nem jó belefulladni valamilyen maró hatású méregfelhőbe.

A hidrogénnek a legsúlyosabb hátránya a tárolása, hisz átdiffundál szinte minden konstrukciós anyagon.

2023. júl. 4. 11:14
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Az ammónia rendkívül mérgező, korrozív és reakcióképes gáz, nem gondolom, hogy alkalmas lenne biztonságos üzemanyagnak.
ápr. 2. 16:41
 6/6 anonim ***** válasza:
73%

Szerintem mind az akku technológia, mind a hidrogén előállítás és tárolás gyorsan fejlődik és valószínű mindkettőnek lesz létjogosultsága, még ha nem is úgy, ahogy kezdetben hitték. És ahogy tudom az ammóniát igazából a hidrogén tárolására használnák, viszont a hidrogén tárolására más módokat is fejlesztenek, majd kiderült mi lesz.

Hidrogén tárolására pl:

[link]

Hidrogént előállítani pedig sokféle dologból tudnak, érdekesnek tartom a fotoszintézis felhasználását ilyen célra (ami direkt hidrogént állít elő).

ápr. 3. 09:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!