Az ammónia, vagy a kén-hidrogén a büdösebb, kibírhatatlanabb?
Ha a kettő szagát összekevernénk, akkor büdösebb lenne, vagy nem?
Természetesen olyan maximális töménységű gázra gondolok, ami még nem okoz halált, de már iszonyatosan érezni.
Az ammónia szúrós szagú, a kénhidrogén záptojás szagú.
Engem a záptojás jobban zavar, de kinek mi...
Az ammónia a halálos koncentráció elérése előtt ellenállhatatlan menekülési kényszert vált ki.
A kén-hidrogén nagy koncentrációban viszont bénítja a szaglószervet, nagyobb valószínűséggel okoz halált.
Ha a kettőt összekeverjük, ammónium-szulfid, illetve többféle poliszulfid képződik. Közömbösítik egymást.
A magam részéről az ammóniára szavazok.
Újabb helyesbítés: A két büdös gáz reakciójából ammónium-hidrogénszulfid képződik NH4HS . Tűszerű kristályai bomlékonyak, melegítve bűzbombát kapsz.
Nem olyan irtózatos, mint az amerikai görény farka alja, de közel jár hozzá.
Engem speciel ammóniával ki lehet üldözni a világból, ha anyám gyöngyszalalkálival süt, elmenekülök otthonról.
A kénhidrogén szerintem elviselhetőbb (lehet hogy éppen pont a szaglóérzék telítődése miatt).
Nem biztos, hogy jó kifejezést használtam a telítődéssel. Inkább arról van szó, hogy az állandó ingert kikapcsolja az agy.
De az ammónia szagának szerintem része a szaglószerv sérülése (az ún. szúrós szagú gázoknál ez történik), az meg egy fájdalom-reakció, az ilyen vészhelyzeti infókat gondolom nem lövi ki az agy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!