Érvekhüvelyt szabad rányomni tömör drótra is?
Mivel nem reagál,így össze tudom kötni a rezet alumíniummal.
A sorkapoccsal összekötném,de előtte a tömör alumínium vezetéket leérvékhüvelyezném.
Illetve a tövénél raknék szigszalagot,hogy még véletlenül se csússzon le még akkor se ha rá van sajtolva.
Wagoba kell alupaszta is.
Ahhoz ismét hozzá kell nyúlni egy idő után.
Más megoldás nincs?

De van. Az amerikai szövetségi kormány illetékes hivatala (U.S. Consumer Product Safety Commission) egy olyan megoldást javasol, hogy az alumínium vezetőre sajtolandó darabból kilóg egy rézvezeték fütyi, és azt kell bekötni a kötőelembe.
Az alumíniumnak megvan ez a kis problémája a világban mindenhol, olcsóbb, mint a réz, nem kell érte helyi háborúkba keveredni a rézbányák miatt (lásd Chile, Allende kontra Pinochet), és a vezetőképességéhez képest olyan könnyű, hogy a nagy távvezetékeket meg lehetett építeni. Csak éppen roskad, folyik.
Bár nem tudom, honnan veszed, hogy a pasztás wagohoz "ismét hozzá kell nyúlni egy idő után".
Hacsak nem arra gondolsz, hogy a villamos berendezést rendszeresen karban kell tartani, akár alumínium, akár réz.
Egy hete cseréltünk hűtőszekrényt, ha már úgyis volt hely, a 15 éve bekötött, másfeles rézvezetékkel táplált aljzaton a biztonság kedvéért megpróbáltam meghúzni a csavarokat. Lehetett.
Safety Commission) egy olyan megoldást javasol, hogy az alumínium vezetőre sajtolandó darabból kilóg egy rézvezeték fütyi, és azt kell bekötni a kötőelembe
Mit sajtolunk rá?
Én úgy gondoltam,hogy két érvekhüvelyt kötök be(ami sem nem alu se nem réz) egy sorkapocsba,amikben persze vannak drótok.
1 alu 1 réz.
De ami a sorkapocsba van az két db érvekhüvely érintkezés.
Amit kimásoltam a válaszodból részletet,azt kifejtenéd?

Kérdező - én még csak ónozott színréz érvéghüvelyt láttam az életemben a kisebb vezetékek kikészítésére.
Az 5 amper alatti villanyszerelésből meg ne csinálj akadémiai problémát. Az a fontos hogy ne gyengüljön törés közelébe az alumínium vezeték a sok babrálás közben. A rendesen meghúzott alátétlemezes sorkapocs elég lesz egy csillárhoz. Könnyen lánralobbanó anyag ne legyen a bekötés közelében, csakis égésgátolt műanyagok.
Ahogy én oldottam meg:
Érvekhüvelyt a tömör alura.
Érvekhüvelyt a réz drótra (sodrott)
Rányomtam,szigszalaggal is ráerősítettem.
Két sorkapoccsal összekötöttem a két drótot,amik el lettek vágva véletlenül egy szaki által.
Kicsit megütötte a falat.
Beleraktam a falba két dobozt.
Ez nem csillár csak 1db izzó.
Egyszer pislákolt a lámpa,na akkor újra csináltam mert beletörött a drót az érvekhüvelybe...
De most működik.

"Érvekhüvelyt"
Kérdező! Áruld már el, hogy mi a bánat az az "érvekhüvely"!

#17 (22:06) - az "érvekhüvely" kb. az a magasröptű eszmecsere, ami ez alatt a kérdés alatt lezajlott!
:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!