Mit lehet használni gázsütőbe "pizzakő/pizzasütő kő" helyett?
Mintha egyszer valami sütős műsorban vastag fémkorongot használtak volna, de lehet pitére csak..
Szóval lehet hülyeség, amit írok, de ilyesmi nem jó?
A zománcos és/vagy tapadásgátló műanyagréteggel bevont tepsikkel mi a baj? Minden normális ember olyat használ kelt tészta sütéshez 2. világháború óta!
A márványlap garantáltan összereped a használatkor fellépő hősokktól. Lassan melegszik és lassan hűl, tehát így nehéz kontrollálni a sütési folyamatot. Ráadásul nehéz és megégeti az ember kezét a nehézkes mozgatásakor.
4-es: A pizzasütéshez az a lényeg, hogy forró, de tényleg forró legyen a sütö alja, amire a tepsi/pizzaforma kerül, és tartsa ezt a forróságot, amíg megsül a pizza rajta, szóval éppen az az elönye, amit hátránynak mondasz.
A pizza nem azonos a hagyományos kelttésztával, alig van közül egymáshoz!
Ha fogalmad sincs a pizzasütés feltételeiröl, akkor miért szólsz közbe?
Egyedül abban van igazad, hogy a márvány tönkremegy a nagy melegtöl, ezért szoktak samott-téglát, beton tetöcserepet tenni alulra.
#5 (17:19) - ma a jól szabályozható és energiatakarékos sütők korát éljük, nem a búboskemencékét!
Egy normális háztartási sütőben simán meg lehet sütni bármilyen pizzatésztát, mert az alul/felül sütési arány szabadon beállítható.
Lehet vastag vaslemezen is sütni, ha valakinek valamiért úgy kényelmesebb - de a klasszikus tepsikkel is rendesen meg lehet csinálni a pizzát.
Régi gázsütőm van, nem energiatakarékos okossütőm.
árulak vas korongot is pizzasütéshez, az is jó lehet.
Majd kirakom a sütő alját kistéglával
" Lassan melegszik és lassan hűl, tehát így nehéz kontrollálni a sütési folyamatot."
Pont az a lényeg, hogy alulról tartsa a meleget, kicsit ropogósra süljön a tészta.
Az eredeti pizzatészta nem olyan, mint egyes magyar vastagtésztás pizzáknál.
"Ráadásul nehéz és megégeti az ember kezét a nehézkes mozgatásakor."
Pff... a követ hidegen teszem a sütőbe és hidegen veszem ki.
Kérdező - jó szórakozást kívánok, meg a gázszámlád fizetéséhez jó idegállapotot!
Nem a sütőnek kell okosnak lenni, hanem a kezelőjének. A kerámiabevonatos, centi vastag vaslemez viszont jól működhet egy muzeális gázsütőben, ha infrahőmérővel jól beállítod a hőmérsékletét minden új sütnivaló berakása előtt. Később már egy kis gyakorlattal is jól fog menni a sütés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!