Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Mit lehet használni gázsütőbe...

Mit lehet használni gázsütőbe "pizzakő/pizzasütő kő" helyett?

Figyelt kérdés
Pl egy márványlap elégne/elrepedne a gázsütőben?
2023. ápr. 12. 09:54
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Mintha egyszer valami sütős műsorban vastag fémkorongot használtak volna, de lehet pitére csak..


Szóval lehet hülyeség, amit írok, de ilyesmi nem jó?

[link]

2023. ápr. 12. 10:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 anonim ***** válasza:
Tetöcserepet, de csak a vastag fajta jó
2023. ápr. 12. 11:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/14 anonim ***** válasza:
A márvány bizonyos höfok felett szétporlik
2023. ápr. 12. 11:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/14 anonim ***** válasza:
35%

A zománcos és/vagy tapadásgátló műanyagréteggel bevont tepsikkel mi a baj? Minden normális ember olyat használ kelt tészta sütéshez 2. világháború óta!


A márványlap garantáltan összereped a használatkor fellépő hősokktól. Lassan melegszik és lassan hűl, tehát így nehéz kontrollálni a sütési folyamatot. Ráadásul nehéz és megégeti az ember kezét a nehézkes mozgatásakor.

2023. ápr. 12. 16:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/14 anonim ***** válasza:
50%

4-es: A pizzasütéshez az a lényeg, hogy forró, de tényleg forró legyen a sütö alja, amire a tepsi/pizzaforma kerül, és tartsa ezt a forróságot, amíg megsül a pizza rajta, szóval éppen az az elönye, amit hátránynak mondasz.

A pizza nem azonos a hagyományos kelttésztával, alig van közül egymáshoz!

Ha fogalmad sincs a pizzasütés feltételeiröl, akkor miért szólsz közbe?

Egyedül abban van igazad, hogy a márvány tönkremegy a nagy melegtöl, ezért szoktak samott-téglát, beton tetöcserepet tenni alulra.

2023. ápr. 12. 17:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/14 anonim ***** válasza:
0%

#5 (17:19) - ma a jól szabályozható és energiatakarékos sütők korát éljük, nem a búboskemencékét!


Egy normális háztartási sütőben simán meg lehet sütni bármilyen pizzatésztát, mert az alul/felül sütési arány szabadon beállítható.


Lehet vastag vaslemezen is sütni, ha valakinek valamiért úgy kényelmesebb - de a klasszikus tepsikkel is rendesen meg lehet csinálni a pizzát.

2023. ápr. 12. 18:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/14 anonim ***** válasza:
50%
Igen, "jó magyarosan" lehet, igazit nem, a pizza éppen nem az, aminél a energiatakarkosság a fö szempont!
2023. ápr. 12. 19:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 A kérdező kommentje:

Régi gázsütőm van, nem energiatakarékos okossütőm.

árulak vas korongot is pizzasütéshez, az is jó lehet.


Majd kirakom a sütő alját kistéglával

2023. ápr. 12. 21:27
 9/14 A kérdező kommentje:

" Lassan melegszik és lassan hűl, tehát így nehéz kontrollálni a sütési folyamatot."

Pont az a lényeg, hogy alulról tartsa a meleget, kicsit ropogósra süljön a tészta.

Az eredeti pizzatészta nem olyan, mint egyes magyar vastagtésztás pizzáknál.


"Ráadásul nehéz és megégeti az ember kezét a nehézkes mozgatásakor."

Pff... a követ hidegen teszem a sütőbe és hidegen veszem ki.

2023. ápr. 12. 22:36
 10/14 anonim ***** válasza:
0%

Kérdező - jó szórakozást kívánok, meg a gázszámlád fizetéséhez jó idegállapotot!


Nem a sütőnek kell okosnak lenni, hanem a kezelőjének. A kerámiabevonatos, centi vastag vaslemez viszont jól működhet egy muzeális gázsütőben, ha infrahőmérővel jól beállítod a hőmérsékletét minden új sütnivaló berakása előtt. Később már egy kis gyakorlattal is jól fog menni a sütés.

2023. ápr. 12. 22:56
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!