A tudomány és technológia gyors fejlődésével hamarosan mindenki számára elérhető ingyen energiát állíthat elő az emberiség?
Sose lesz ingyen és az nem is volna jó senkinek.
Már persze akkor ha nem csak egy hétre előre gondolkozunk hanem tovább is.
Viszont egyre többet fogunk használni és egyre olcsóbb lesz.
Amikor Szilárd Leó 1940-ben a Physical Review-nak elküldött (hogy mikor jelent meg nem tudom) cikke alapján Enrico Fermi 1942-ben megépítette a Chicagói Egyetemen, a Stagg Field-i rögbi-stadion egyik lelátója alatt az első működő atomreaktort, akkor a korabeli energia cégek mind be voltak szarva. És az a hír terjedt (fészbuk nélkül), hogy hamarosan a villamos energia olyan olcsó lesz, hogy nem lesz érdemes mérni [a fogyasztást]. Nos, ahhoz képest rengeteget fejlődött az atomenergia-ipar, és láss csodát, még mindig érdemes villanyóra gyártással és fejlesztéssel foglalkozni.
Szóval nem zárom ki, hogy egyszer majd a távoli jövőben mindenki az igényei szerint fogyaszthat energiát, energia-számla nélkül. Hogy cserébe milyen állampolgári kötelezettségei lesznek, azt még saccolni sem tudom. De ez, az én véleményem szerint nem "hamarosan" lesz...
Az összes ilyen "ingyen energia" elképzelés arról szól, hogy nem csak az energia van ingyen (abból már ősidők óta van néhány) - hanem a készülék is, amivel átalakítod, valamint az energia tárolása is.
Na, ilyen BIZTOS, hogy nem lesz soha!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!