Tudja-e Ön hogy a "SZTEREÓ KÉP" avagy "3D-s Televízió" térbeli megjelenítése hogyan valósul meg? Mi a térbeli megjelenítés megvalósításának a módja ?
Ja, hogyan tud külön képet látni a két szem egy képernyőn? Erre többféle megoldás van:
1. A legprimitívebb módszer színes képátviteli rendszereknél monokróm látvány eléréséhez az, hogy külön színeket használunk az egyes képeknél, és színszűrőket a szemek előtt.
2. Erős iránykarakterisztikájú képernyőt használunk, mely külön irányba nyalábolja a két képet. Képeslapoknál elterjedt ez a megoldás hengerlencséket képző barázdás optikai feltéttel.
3. Időben felváltott képátvitelt használunk, és a szemek előtt ezzel szinkronban futó optikai zárakat.
4. Polárszűrőkkel egymásra 90 fokban polarizált két képet reprodukáló ernyőt használunk és szintúgy passzív optikát a szemekre, tehát polárszűrős szemüveget használunk a nézéséhez.
Kb. ennyi a téma lényege.
@5 De, működik. Nekem állóképes volt ilyen kiskoromban:
(Ha nem működne a link, írd be google keresőbe: view-master)
Köszi, ilyenem nekem is volt, már el is felejtettem :D
Szerintem ez pl egy tök jó kérdés, 1-2 válaszból én is új infót szereztem, és jó irányt ad tovább olvasni. U-Xorternek is voltak néha érdekes kérdései. Napi tudásmorzsa-témának tök jók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!