Kisdani19830112 kérdése:
Az üveg miért sérti meg a zafirlap felszínét, ha durván áthúzom rajta?
Figyelt kérdés
A puhább ásvány miért sérti meg a keményebben?2022. dec. 12. 22:25
1/5 A kérdező kommentje:
Nem tudom ellenőrizni a zafírkristály valódiságát, csak ha picit megkarcolom. Gyógyszeres üveg palackot áthuztam rajta erősen. Fogkrémmel el tudomtüntetni a sérülést?
2022. dec. 12. 22:27
2/5 anonim válasza:
Ha le tudod mosni, akkor az üveg maradék hagyott nyomot (kb. lecsiszoltad az üveget). Esetleg az üvegre került pl. homok, vagy valami más kemény anyag
3/5 anonim válasza:
Egyszerűen fogalmazva azért, mert a puha vasból készült kalapács is összetöri a jóval keményebb üveget.
Erős mechanikai kölcsönhatásnál mindkét anyag sérül, csak a puhábbik sokkal jobban!
4/5 anonim válasza:
A zafírt nem tudod hétköznapi eszközökkel kipolírozni házi körülmények között - az már úgy marad. Legközelebb majd nem fogod oktalanul összekarcolni!
5/5 anonim válasza:
Pont fordítva: a keményebb ásvány karcolja meg a puhábbat. Eléggé egyértelmű, hogy hamis zafírral van dolgod, de te magad is leírtad, hogy így teszteled, nem tudom miért meglepő az eredmény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!