Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Volt már olyan, hogy sikerült...

Volt már olyan, hogy sikerült meggyőznötök egy laposföldhívőt arról, hogy a Föld nem lapos?

Figyelt kérdés

Szerintem a laposföldhívőket azért nem lehet meggyőzni, mert a laposföldben való hitben nem az a lényeg, hogy megtudják, hogy mi az igazság (azt ugyanis baromi könnyen megtudhatja mindenki már csak alapvető logika miatt is, hogy a Föld semmiképp sem lehet lapos...) hanem az, hogy emiatt különlegesnek érezhessék magukat, hogy egy közösségbe tartozhassanak, akik felvilágosultnak tartják magukat, akik "tudják" az igazságot és nem hagyják magukat "félrevezetni".

Esetleg alacsony önbecsülés, rosszul tanultak az iskolában, megalázták őket és ezért így különlegesnek, fontosnak, okosnak, megbecsültnek érezhetik magukat egy szűk körben. A nagy óceánban (a valóságban) csak kis halak tudtak lenni, azonban a laposföldhívők kicsi pocsolyájában lehetnek nagy halak és nekik ennek a kis pocsolya védelme mindent felülír, minden logikát, bizonyítékot, épeszűségre való igényt.

Emellett meg vallást, esetleg vallási eredetű félelmet tudok még elképzelni mögötte, mert sokat látom visszaköszönni a "fenevad bélyege" kifejezéseket, meg gyakran egybefügg a laposföldelmélettel az, hogy Bill Gates chip-et ültet belénk stb...

Azért érdekel ez a kérdés így ebben a formában és leírással, mert zsebből lehet húzni számtalan olyan bizonyítékot (pl a különböző földrajzi helyeken különböző csillagképeket, vagy a Sydney (Ausztrália) és Santiago (Chile) közötti járatokat, az évszakok létezése, a Föld Holdra vetített árnyéka minden holdfogyatkozásoknál mindig kör alakú, vagy a hajó eltűnése a horizont alatt) ezek ellenére mégis rákontráznak olyan laposföldelméletet alátámasztó magyarázatokkal, amelyek egymásnak is ellentmondanak és a gömbelmélettel (gyakorlattal, bocsánat :D) ellentétben nem lehet egységesen megmagyarázni mindegyiket.

Inkább letagadják a déli félteke létezését, a hajó az minden bizonnyal a diffrakció miatt tűnik el, a csillagképek pedig a Truman-showban látott módon jelennek meg, azaz kivetítések csak, mivel meg nincs déli félteke, ezért vagy Santiago és Chile sem léteznek, vagy léteznek, csak az északi féltekén és azért nem látjuk, hogy Észak-Amerikán repülünk keresztül, ahogy megkövetelné a laposföld elmélet, mert az ablakot a NASA kicserélte kijelzőkre és azt vetítik elénk, hogy a Csendes-Óceán felett repülünk végig... és nem tudom, hogy mindezeket komolyan elhiszik, vagy ennyire nincs is igényük a következetességre?

Szóval, én nem hiszek abban, hogy egy laposföld hívőt meg lehet győzni, mert ha a tudomány és a logika valóban fontosak lennének, akkor baromi könnyű dolgunk lenne. Ezért érdekel, hogy bárkinek egyáltalán sikerült-e meggyőzni laposföld hívőt valaha?

2022. okt. 19. 23:29
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
A gravitációt is tagadják.. de nem értem miért nehezítik meg a saját dolgukat. Ha lapos lenne a Föld, miért kellene, hogy ne létezzen mellé a gravitáció? :D
2022. okt. 24. 14:08
 12/18 anonim ***** válasza:

11: Arra a kérdésükre, hogy "Ha a Föld kerek, akkor miért nem esnek le az emberek a lent lévő részéről?" én mindig ilyeneket kérdezek vissza: Ha egy teherautó platóján utazol, és felugrasz a levegőbe, akkor miért nem megy ki alólad a teherautó? Ha ugyanakkor feldobsz valamit a levegőbe, akkor miért hozzád esik vissza, és nem a teherautó mögé méterekkel? Vagy ha egy busz belsejében állva utazva felugrasz, akkor miért nem megy ki alólad a padló, és csapódsz neki a busz hátuljának?

Mert ha gravitáció nem létezne, akkor ezeknek így kellene történniük.

2022. okt. 24. 14:58
 13/18 anonim válasza:
Nem igazán talàlkoztam még laposföldhívővel
2022. nov. 12. 20:36
 14/18 A kérdező kommentje:
Én is csak néhány hete
2022. nov. 12. 22:43
 15/18 anonim ***** válasza:
egyébként miért nem engedik nekik hogy az északi-sarkon összevissza mászkáljanak? merthogy állítólag katonailag őrzött minden rész és engedélyek nélkül -amit nem kapnak meg- nem mehetnek arra. alá kéne íratni egy papírt hogy saját felelőségemre vállalom ezt a túrát, életveszély stb. ha ettől féltik őket, aztán a legkitartóbbak csak körbeérnének egyszer ha sosem állítja meg őket senki hogy erre nem mehetsz
2022. dec. 12. 18:17
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
Én is azt gondoltam, hogy lapos a Föld. Óvodás koromban. Mindig azt modtam, ha felnövök elmegyek a szélére, és lelógatom a lábamat a semmibe. A nagyapám néhányszor el ellett magyarázza, hogy megértsem, milyen a gömb alakú Föld és hogy a másik oldalán nem fejjel lefelé lógnak az emberek. Mire iskolás lettem, már megértettem. Tulajdonképpen ez terelte az érdeklődésemet a fizika és a matematika felé.
2023. aug. 23. 21:32
 17/18 A kérdező kommentje:
15.-ös, plusz ha kifagynak az északi sarkon, azzal a természetes szelekciónak is sokat segítenénk. Organikus úton tisztulna az idiótáktól a génállomány :)
2023. aug. 26. 23:53
 18/18 anonim válasza:
#13 Ezt a srácot felveszed barátnak és visszaigazol olyan dolgokat olvashatsz amiktől garantáltan égnek áll a hajad. [link]
febr. 25. 06:58
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!