Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Tényleg igaz, amit Novák...

Chuck dorisz kérdése:

Tényleg igaz, amit Novák Katalin tudatott a pápával, hogy az emberiségnek nincs ökológiai lábnyoma, sőt, kifejezetten káros a föld jövője szempontjából, ha nem népesedünk?

Figyelt kérdés

2022. aug. 27. 10:47
1 2
 11/15 sadam87 ***** válasza:
100%

Nem mondta, hogy az emberiségnek nincs ökológiai lábnyoma, és azt sem, hogy káros a Föld szempontjából, ha nem népesedünk. Ezt mondta az interjúban, ahol a pápával való beszélgetéséről beszélt:

"Erről is beszéltünk és arról is, hogy milyen szomorú és milyen káros az, hogy ma a fiatalok ezzel szemben gyakran találkoznak azzal a megközelítéssel, hogy a gyermek az teher, hogy a gyermek – ökológiai lábnyomának nagysága miatt – veszélyt jelent a Föld fennmaradására, hogy a gyerekvállalás az csak nyűg, hogy nem érdemes és adott esetben a szakmai kiteljesedésnek állhat az útjában, vagy lehet akadálya, tehát nekem személyesen is, és erről is beszéltem a Szentatyának, hogy nekem is küldetésem, hogy a fiatal lányoknak, nőknek elmondhassam azt, hogy a gyermekvállalásról nem érdemes csak azért lemondani, mert valaki szereti a munkáját, hiszen szeretne a hivatásában is kiteljesedni."

[link]

"a forrás az MTI lehet"

Nem lehet, hanem biztos. A telex cikk első mondatának a végén leírják, hogy az MTI a forrás.

2022. aug. 27. 14:03
 12/15 A nagy Levin ***** válasza:
100%

"Nem költöttem, neked lefordítottam Katalin szavait, hogy értsd"

Nem nagyon megy az értő olvasás.

2022. aug. 27. 14:19
 13/15 A kérdező kommentje:
Oké. Úgy is lehet fordítani szavait, hogy "káros, ha hangoztatjuk, hogy az emberiségnek ökológiai lábnyoma van. Felejtsük ezt el! Nem érdekes. Nem baj, hogy 7,8 milliárdan vagyunk, és nemsokára 10 milliárdan leszünk. Nem baj, hogy klímaváltozás van, hogy aszály, árvizek, erdőtüzek, hogy haldoklanak a korallok, hogy tele vannak az óceánok szeméttel, hogy kipusztulnak állatfajok. Nem probléma, hajrá szaporodás!"
2022. aug. 27. 15:33
 14/15 anonim ***** válasza:

"Ráadásul az, hogy hasznosak vagy károsak vagyunk-e nem "csak" a népesség szám befolyásolja, hanem az is, hogy mit teszünk..... tehát ezt a mondatot így hazugságnak kell mondjam. Nem tudom ki az a Novák Katalin."

Hogy nem ismerheted hazánk első nőjét, a köztársasági elnököt? Nézz utána és jó recskázást előre is.

2022. okt. 10. 19:59
 15/15 Kólauborkával ***** válasza:

Nem az én ízlésvilágom a hölgy :(

Egészen egyszerű: távol tartom magamat minden féle Magyar politikai és celeb hírektől.

2022. okt. 10. 20:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!