Olyan iránytű, ami nem mágneses, létrehozható?
Olyan iránytű, ami csak mechanikai módon működik. Automatikusan beáll pontosan az észak-déli irányba. Akárhogy forgatják, rögtön beáll, nincs kimozdulás, majdnem rögtön a pontos irányt mutatja. Nagyon pontos lenne. A mágnesesség nem hatna rá, és bárhol lenne az iránytű, mindig a jó irányt mutatná. Nem kéne felhúzni, csak pár mozgó alkatrész lenne benne. Nem lenne benne elektronikus alkatrész.
Törésálló lenne, és vízálló.
Megmutatná merre van a pontos irány, és azt is, hogy az adott jármű merrefelé halad.
Ha tudjuk, hogy hány óra van, és hogy a nap hol van az égen, akkor kiszámolhatnák a pontos helyzetüket koordinátákra pontosan, ha tudják merre van észak.
10 Zöldeztem is (meg mondjuk mindet zöldeztem), csak az nem fedi a kérdést teljesen.
"Olyan iránytű ..." A 6-osban az nem iránytű, hanem összetett módszer. Nem egy eszköz ami, mint a kérdésben is "Automatikusan beáll pontosan az észak-déli irányba.".
Aha. Értem. Okés. Olyan mondjuk van ami ezt egyszerűsíti karórákban, amikor beletesznek egy forgatható égtáj gyűrűt. Itt a video. Nem áll be autmatikusan, de nagyon komplett megoldás és ha lengőkaros még a működése is eléggé garantált.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!