Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Hogy oldanád meg a feladatot?...

Hogy oldanád meg a feladatot? (fizika)

Figyelt kérdés

Egy vasúti dízelmozdony négyszer akkora tömegű,mint egy vagon.A mozdony 9km/h sebességgel nekimegy a vagonnak,összekapcsolódik vele.

Mekkora sebességgel mozognak tovább együtt?

2010. szept. 21. 16:26
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

"Ha a két jármű összekapcsolódik az tökéletesen rugalmatlan ütközés."

Ezzel nem értek egyet, nyílván az összekapcsolódás nem csak azért jön létre, mert összenyomultak és akkor most együtt mozognak, hanem ott mechanikailag is létrejönnek mindenféle kapcsok, amik az ütközésben lévő kis rugalmasságot lefogják. Ez az energia elvész.

2010. szept. 22. 12:10
 12/17 anonim ***** válasza:

12:10

Ha már te kötekedtél, akkor hadd én is :)

Nyilván egy általános, vagy középiskolai példában ilyen részletekbe nem mennek bele.

2010. szept. 22. 14:22
 13/17 anonim ***** válasza:

Kedves 12:10-es hozzászóló!

Ha két test az ütközése után együtt mozog tovább (és most tök mindegy miért maradnak együtt), azt a fizika rugalmatlan ütközésként kezeli. És azt is hozzátettem, hogy "ha egyéb veszteségekkel nem számolunk" .... De azért köszi az építő jellegű hozzászólásodat.

maci

2010. szept. 22. 14:28
 14/17 anonim ***** válasza:
Szerintem nem "tökéletesen rugalmatlan ütközés" ideális eseteként kezeli, de ahogy érzed...
2010. szept. 22. 15:12
 15/17 anonim ***** válasza:
és akkor mi van, ha van energiaveszteség az ütközésnél? energiamegmaradásról szó sem volt, csak lendületmegmaradásról, az akkor is teljesül, ha rugalmas, rugalmatlan...
2010. szept. 22. 16:21
 16/17 anonim ***** válasza:
TÉNYLEG? Ezt most komolyan így leírtad? Vasztakrva :O Szerintem ezt beszéld meg a tancsibácsiddal is (szomorú ha érettségit szereztél ilyen tudással).
2010. szept. 22. 18:37
 17/17 anonim válasza:
Szerintem megállnak tehát 0 lesz, ahhoz, hogy kapcsolódjanak meg kell állni, mert a levegő és a világításkábelt össze kell kapcsolni. Egyébként Maci válasza hibátlan! :)
2010. szept. 23. 06:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!