A mikrométert milyen angolszász mértékegységben fejezik ki az USA-ban?
Persze értem és én sem írtam komolyan, hogy térj át arra. Nyilván. :)
Amúgy írj ide egy levezetést hogyan adod össze, kíváncsi vagyok. Nem próbáltam számolgatni :) mert nekem inkább egy fura vicc a rendszerük.
5/8 + 11/16 = ?
Egy video alól egy hozzászólótol... :)
Metric vs Imperial Systems
Splodinate Kabloominate - hozzászólása
"A metrikus sokkal könnyebb, mint az Imperial, és én amerikai vagyok. Egy előtagkészlet, egy alapkészlet, rakd össze őket, és kész. De a birodalmi rendszerben... 12 hüvelyk = 1 láb, 3 láb = 1 yard, 5280 láb = 1 mérföld, mennyi egy evőkanál és egy teáskanál, mi a fenében a különbség a folyadék uncia és az uncia között, és miért az USA még nem használja a metrikus rendszert?"
Yavel - hozzászólása
"Birodalmi: 12 hüvelyk = 1 láb 3 láb = 1 yard 1760 yard = 1 mérföld Metrikus: 10 milliméter = 1 centiméter 100 centiméter = 1 méter 1000 méter = 1 kilométer"
Corey Sturgeon - hozzászólása
"Az Egyesült Államokban élek, és minden alkalommal, amikor matematikai feladatokat végzek, szó szerint sírok. De amikor matematikai feladatokat végzek a természettudományokban, szó szerint megkönnyebbülten sóhajtok fel, mivel metrikus feladatokról van szó, és az esetek 90%-ában nincs is szükségem számológépre."
https://www.youtube.com/watch?v=sNn_qsgBuM0
:D
12 hüvelyk = 1 láb
3 láb = 1 yard
5280 láb = 1 mérföld
1760 yard = 1 mérföld
"Amúgy írj ide egy levezetést hogyan adod össze, kíváncsi vagyok. Nem próbáltam számolgatni :) mert nekem inkább egy fura vicc a rendszerük.
5/8 + 11/16 = ?"
Először közös nevezőre kell hozni, hogy mindkét érték azonos nevezővel szerepeljen:
10/16 + 11/16 = ?
Aztán össze kell adni a számlálókat:
(10+11)/16 = 21/16
Gyakorlatilag ugyanaz, mintha fél centit meg két tized centit kellene összeadnod:
1/2 + 2/10 = 5/10 + 2/10 = 7/10, hét-tized, 0,7 cm.
A különbség talán annyi, hogy az imperial értékeket nehéz megadni tizedestört alakban, de nem is szokták. Ha azt szokod meg, hogy mi hány harmincketted, akkor ugyanolyan egyszerűen tudod érzékelni, kezelni, mint amikor azt tanulod meg, hogy mi hány tized vagy század cm.
Én abban egyet tudok érteni, hogy ha az angolszász mértékegységeket megszokod (pl. beleszületsz) akkor könnyebb a dolgod.
Könnyebben megy kiszámolni hogy 2/16 + 3/8 inch mennyi is.
Na de ez:
12 hüvelyk = 1 láb
3 láb = 1 yard
5280 láb = 1 mérföld
1760 yard = 1 mérföld
Konkrétan agyhalál! :-o
Mar irtam ezt is, 21/16 inch = 1 5/16 inch :) 21-bol kivonod a 16-ot, az lesz 1 inch, a maradek meg az 5/16 inch.
De ezt az egyszeru tortes feladatot ugy irod, mintha nem tanultal volna torteket osszeadni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!