Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Dinoszauruszokat fel lehet...

Dinoszauruszokat fel lehet támasztani a tudomány és technológia mostani állása szerint?

Figyelt kérdés
Hollywood után szabadon...?

2022. márc. 30. 20:54
1 2
 11/13 Tislerics Máté ***** válasza:
100%

A #8 as válaszoló miért lett így lehúzva? Szerintem jó dolgokat írt!

Utána néztem és valóban minden madár theropoda! Egy wiki oldalt olvasva félreértettem valamit és azért írtam, hogy nem mindegyik madárfaj az. De ez nyilvánvalóan hülyeség. Még a józan ész is azt diktálja, hogy a dinoszauruszok közül ebből az alrendből fejlődtek ki. Melyik másikból? A sauropodákból? :D szóval bocsi!

A madarakat nyilván nem szokás dínóknak nevezni így a mindennapokban, mert hát azok hatalmas döngő léptű gyíkokként vannak benne a köztudatban. De alapvetően a madarak is azoknak számítanak! Olyan dinók, amik túlélték a Kréta–tercier kihalási eseményt. Attól még, hogy azóta szinte minden fajuk megtanult repülni, meg a szájukból csőr lett, még dinók! Ennyi erőből az Archaeopteryx-re is lehetne mondani, hogy madár és nem dinó! Pedig a Jura korban (150 millió éve) is már vígan repkedett.

2022. márc. 31. 10:01
 12/13 anonim ***** válasza:
81%

# 12, Ne lepődj meg ezen. Nagyon gyakori, hogy lepontoznak jó válaszokat, mert sokaknak nem tetszik. Politikai kérdésekbe bele se merek lesni, mi mehet ott.

Te viszont elismerted tévedésed, mi elég ritka az embereknél.

2022. márc. 31. 10:19
 13/13 anonim ***** válasza:
56%
Rengeteg videó van, hogy túl régiek a maradványok és úgymond ,,megromlottak" a DNS-ek.
2022. ápr. 1. 17:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!