Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Egy kutatásnál a kutatás...

Egy kutatásnál a kutatás céljai és kérdései lényegében ugyanarra utal? Mi a különbség a kettő között?

Figyelt kérdés

Teljesen kezdő vagyok a témában, légyszi ne nézzetek teljesen hülyének.

Szakdolgozatommal kapcsolatban meg kell válaszolnom azt a kérdést, hogy a kutatásomnak mik a céljai és kérdései. Az világos, hogy mit szeretnék kutatni, nagyjából hogyan szeretném felépíteni az egészet. De ha ezt megkérdezik tőlem, akkor egy dologra kíváncsiak (hiszen a célom a kérdések megválaszolása) vagy két külön dolog a célok és a kérdések.

2022. márc. 21. 18:08
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nem feltétlenül fedik egymást.

Pl. egy biokémiai folyamat kutatásának kérdései lehetnek bizonyos reakcióútvonalak, enzimek működésének pontos mechanizmusa, bizonyos anyagok befolyása a folyamatra, de maga a kutatás célja lehet egy gyógymód megtalálása, vagy egy kór okának feltárása.

Vagyis én így értelmezem. Kérdéseket teszek fel és válaszolok meg, hogy a kitűzött célt elérjem.

2022. márc. 21. 18:38
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a kérdéseid arra vonatkoznak, hogy mit akarsz pontosan csinálni és kideríteni, minek az eredményére vagy kíváncsi, aztán a célod pedig az, hogy mire akarod mindezt használni és hogyan tudod nagyobb kontextusba helyezni a kutatásodat.
2022. márc. 21. 19:01
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2022. márc. 21. 19:17
 4/5 anonim ***** válasza:

1/A kutatás tárgya;

( pl. valamely vírusok;

2/ kutatás célja: mi a célom, mi várhatóan a haszna a várható eredménynek;

( pl. a tulajdonságai megismerése; hatása a szervezetre; stb.

3/ Mely kérdésekre adott válaszok által jutok a konklúzióik:

a kérdések felsorolása….

2022. márc. 22. 02:39
 5/5 anonim ***** válasza:

A cél az, ami. Kitűzöd és kész.

A kérdések, azok, amiknek a megválaszolása eszközül szolgál a végcél eléréséhez.

2022. márc. 22. 11:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!