Van egy hordó cefrém, honnan tudom megállapítani, hogy van-e benne cukor, érdemes-e megvárni a tavaszt, hogy tovább forrjon?
Figyelt kérdés
2022. márc. 17. 09:38
1/3 anonim válasza:
Vannak erre mérők, sűrűség alapján működnek.
2/3 Phoney válasza:
Sűrűság alapján nem lehet mérni, mivel az alkohol és a cukor aránya egyszerre ismeretlen. Refraktométerrel lehet, sokan vesznek is ilyet pálinkafőzéshez.
Enélkül belehallgatsz, hogy forr-e még), ha nem, akkor megkóstolod, hogy száraz-e (mint a száraz bor), bár ha befulladt az erjedés, akkor édesen is hiába vársz rá.
+ a már nem erjedő cefrét csak akkor nyisd fel, ha utána tudod is főzni/főzetni, mert a CO2-réteg nélkül rögtön romlásnak indul, ha eddig nem.
3/3 A kérdező kommentje:
A refraktométert pár hónapja megrendeltem, de azon a skála bal oldala alkohol, jobb oldala cukor (brix) százalékot mér...
Szóval az se mutatja meg.
Talán kóstolok is és egy befőttesüvegbe rakok és beviszem a radiátorra.
Ha beindul, akkor még várok a főzéssel.
2022. márc. 17. 19:04
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!