Hogy kell kiszámolni, milyen napra esik a fél év múlva?
Figyelt kérdés
Pontosabban december 7hez. Szeretném tudni, hogy a 6 hét és 6 hónap mikorra esik december héthez képest. De ezt hogy lehet kiszámolni? 1 hónap lehet 28 29 30 31 napos, szóval ilyenkor melyikkel kell számolni?2022. jan. 19. 13:20
1/4 anonim válasza:
Ha jól értem, akkor azt szeretnéd kérdezni, hogy december 7.-e után 6 hét 6 hónap múlva milyen nap lesz.
A válasz az, hogy erre így egzaktul nehéz válaszolni. Hivatalos ügyintézésnél 1 hónapot 30 naptári napnak szoktak venni. Ennek megfelelően 6 hét 6 hónap = 42 nap + 180 nap = 222 nap.
Innen pedig csak össze kell adnod a napokat;
-a december 31 napos, így még van belőle 24 nap,
-a január 31 napos,
-a február (idén) 28 napos,
-a március 31 napos,
-az április 30 napos,
-a június 30 napos,
-a július 31 napos,
-az augusztus 31 napos, de a keresett nap augusztusra fog esni.
Innen be tudod fejezni?
Egyébként pedig vannak különféle kalkulátorok az interneten, amik megmondják neked akár percre pontosan, hogy két időpont között mennyi időnek kell eltelnie.
2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Na ezaz, nem voltam biztos benne, hogy akkor ezzel a 30 nappal kell számolni? Én is ezt gondoltam logikusnak ilyen esetben. Köszi szépen, így meglesz.
2022. jan. 19. 14:27
3/4 anonim válasza:
Előveszed az öröknaptárt és megnézed. Van belőle néhány fajta a neten.
4/4 anonim válasza:
2021 december 7 egy keddi napra esett. Én a windows naptárában görgetném a keddeket és 7-14-21-28->4-11-18 számokat nézném, szóval a 6 hét egy keddi napon lett meg, január 18-án. A fél évhez meg 52/2 hetet görgetnék, és keddet keresnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!