Ez milyen eljárás ?
Figyelt kérdés
A TV-ben láttam egy érdekes dolgot. Hegesztettek egy forgácsolással finoman megmunkált alkatrészt, ami a hegesztéstől elszíneződött. Fogtak egy ecsetet, amit szénkefének neveztek, de gondolom csak egy fordítási hiba, szóval az ecset szálai valamilyen elektromosan vezető anyagból voltak. A termék az egyik potenciálon, az ecset szálai meg a másikon. Pluszban még valami folyadékot is ráöntöttek és ezzel elkezdték finoman ecsetelni, az elszíneződés pedig megszűnt. Végül is nevezhetjük szénkefének is az ecsetet. Milyen fizikai / kémiai folyamat zajlott le ilyenkor ?2021. nov. 18. 21:57
1/2 anonim válasza:
Az ecsetes eljárás a leírásodból nekem nem egyértelmű. Az elszineződés nevét viszont tudom: futtatási szinek.
2/2 Wadmalac válasza:
Ezt főleg korrózióálló acéloknál alkalmazzák, a lényeg a hegesztési hőtől keletkező, különböző vastagságú és porozitású (ezektől színes) oxidok eltávolítása, korróziós gócpont megszüntetésére.
Van rá tiszta kémiai módszer is, erősen savas keverékkel, de alkalmas a szemcseszórás is apró üvegszemcsével (gyöngyszórás néven).
A kémiai eljárás neve savazás-passziválás.
A többit simán varrattisztítás név alatt kezeli az ipar, megjegyezve, hogy elektrokémiai vagy mechanikus.
"Fogtak egy ecsetet, amit szénkefének neveztek, de gondolom csak egy fordítási hiba"
Hát helyesebb lett volna szénszálas kefe fordítás, mivel a szénkefe név már foglalt a villanymotor-technikában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!