Az alumíniumtermékeken a védő oxidréteget mesterségesen vastagítják (eloxálás). Az alumíniumedényeket nem jó súrolni, mert a védőréteg nélkül az alumínium reakcióba lép a levegő oxigénjével és víztartalmával.
Fizikai tulajdonságai:
sűrűsége: 2700 kg/m3,
olvadáspontja: 660 °C.
2010. szept. 5. 23:31
12/17 anonim válasza:
Az alumínium olvadáspontja csak 660.32 °C, de ettől függetlenűl nyugodtan használhatod.Az első válaszoló ezt tudhatná VEGYÉSZ létére!!!
2010. szept. 10. 05:33
13/17 anonim válasza:
Szerintem az elso valaszolo elegge beszukult, tipikus "tudos". Csak a sajat teruletet latja, nem foglalkozik massal, csak amit tanult anno.
Ez kb olyan mint az orvos aki nem hisz a termeszetgyogyaszatban.
En nem ennek aluminium eszkozokkel, eleget ettem mar 18 eves koromig a sulikban :/
Jozan paraszti esz sok esetben mukodik. Az aluminium egy nagyon macerasan es eroszakosan kotyvasztott es gyartott fem, kozel sem termeszetes. A vas ami megtalalhato meg a termeszetben is sok helyen, sokkal baratsagosabb szamomra.
2010. szept. 10. 10:09
14/17 anonim válasza:
Az luminium éppen annyira nem fordul elő a természetben mint a vas.A vasat vasércből az aluminiumot pedig bauxitból allitják elő.Egyik érc sem hasonlít a majdani állapotára .Az aluminium kevésbé stabil mint pl egy acél.Ötvözetlen állapotban nagyon gyorsan oxidálódik.Egy orvos véleménye lenne itt a legjobb.Én az étkezésre mindenképp egy saválló acélből készülő edényt ajánlok.Az biztosan nem okoz semmilyen károsodást...Gépésztechnikus vagyok és élelmiszeriparban dolgozom.
2010. szept. 12. 12:04
15/17 anonim válasza:
Orvosi fémből készült ételhordó lenne szerintem a legideálisabb. Vagy a gyémánt. Az még jobban is nézne ki.
2010. szept. 15. 03:06
16/17 anonim válasza:
A cink-szulfát reakcióba lép az alumínium edénnyel, jó kis fekete réteget dörzsölök le.
2010. szept. 17. 20:27
17/17 anonim válasza:
megjegyezném: az alumínium, és oxidja nem lenne káros semmilyen formában a szervezetre. de mível ez puhafém, evőeszközként ennek ötvözeteit használják. az ötvözetek viszont tartalmazhatnak a szervezetre káros anyagokat. de szerintem ahoz hogy valamilyen elváltozást okozzanak a szervezetben, több kilót kéne zabálni belőlük. az anyagcsere folyamatunk úgy van beszabályozva, hogy a nem kívánt anyagok távoznak a szervezetből. evel azt akarom mondani, hogy nem kell félni semmilyen tipusú evőeszköztől, ami tisztán tartható!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!