Kimutatható-e az önámítás a hazugságvizsgáló géppel?
Eleve a szokásos hazugságvizsgáló gépek izgalmat mérnek, azt pedig valamilyen szinten lehet titkolni.
MRI-vel érdemes mérni a kreativitást, az sokkal pontosabb.
De az lesz a hiba így is, amit mondtak: ha csak tévedsz, azt nem mutatja ki semmi.
Önámításnál pedig sokszor előfordul, hogy magad is elhiszed.
Köszönöm az eddigi hozzászólásokat.
"MRI-vel érdemes mérni a kreativitást" - ezt kifejtené bővebben, hogy az önámítás tettenérésében hogyan segíthet az MRI?
Igen, azt tudni véltem, hogy a készülék akkor "buktatja le" a delikvenst, ha az tudatában van annak, hogy hazudik, de azt nem tudja kellően leplezni.
Az önámítás alatt egy olyan helyzetet értettem, amikor az illető a tudatos szinten ugyan hazudik magának (elfogadja a valótlant), de "lelke mélyén" érzi hogy nem igaz amit gondol - ilyen esetben tudtommal a testünk jelez (figyelmeztet) és arra gondoltam, hogy ezeket a jelzéseket a hazugságvizsgáló foghatja is akár (?)
...vagy: ugyan létezik ilyen készülék/módszer, de azt nem hazugságvizsgálónak hívják (hanem minek?)
Mondom: a szorongást simán mutatja az MRI, és nem keveri a hazugsággal.
Aki teljesen elhiszi maga is, az meg nem hazudik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!