Mi a különbség az üzleti gazdaságtan és az elméleti gazdaságtan között? Melyik a könnyebb?
Szakközépiskola 11. osztályába fakultációra szeretnék jelentkezni gazdaságtanra. Csak nem tudom,hogy melyik mi?! És melyik a könnyebb? (közepes tanuló vagyok,ezért szeretném a könnyebbet választani)
Köszönöm!
Idén végeztem gazdasági iskolát. Az üzleti gazdaságtan a kézzelfoghatóbb dolgokkal foglalkozik. Mi ott könyvelni, adót bevallani, számlát kiállítani tanultunk. Elmélet volt ott is, pl. cégeknek hogyan kell elszámolni a vásárlásokkal, milyen adók vannak, stb... Elég egyszerű volt.
Az elméleti gazdaságtant nálunk kgt-nek hívták. Itt a gazdaság működéséről tanultunk. A mikro- és a makroökonómia volt a téma. Wikipedian olvasd el miről szól ez a két dolog. Na ez lesz nektek kgt-n.
Szvsz az ügt egyszerűbb, de ha tovább akarsz tanulni, akkor szerintem a kgt-t tanuld emelt szinten. Én az egyiket sem szerettem :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!