Igaz az ha egy szál friss rózsát teljeles epoxba öntöm akkor örökre megtartja a színét?
Ha elzárod az oxigéntől akkor nem tud oxidálódni, így sokáig változatlan marad.
Az örökre egy kicsit nagyobb időtáv. 😃
Nem véletlenül szokták kiszárítani, van speckó gyöngy is, amibe téve a színét is tartja száradás közben.
Élő növényt nem öntöttem még, lóherét tettem gyantába, de préselve és szárazon. Facebook-on viszont van tematikus csoport, és segítőkész a térsaság :)
Az első adta meg a jó választ, az "örökre" definíciója a sarkalatos pontja a kérdésnek.
Mit értesz azon, hogy örökre?
- A reménybeli, majd ex feleségednek szánod, erre az időtávra koncentrálsz?
Akkor a válasz igen, kb. örökre.
- Az unokáidnak?
A válasz az, hogy nagyon valószínű(hacsak valaki dühében fel nem gyújtja, mert nem annyit örökölt, mint tervezte)
- A 2 ezer évvel későbbi generációk régészeinek?
A válasz még mindig az, hogy valószínű, bár a mindenféle sérüléseknek a veszélye az időtávval együtt nő.
- 2 millió évre gondolsz? Hát akkor nagyon valószínűtlen.
A növények színanyagai részben oxigén nélkül is bomló szerves vegyületek. Szóval tökéletesen nem fog megmaradni a színe.
De sokkal jobban, mint könyvben lapítva, szárítva.
Rosszul tudod!
Übegszerű, teljesen átlátszó.
Lehet, hogy már gyártanak átlátszót is. Amit sok éve utoljára használtam, az egy kétkomponensű sárgásbarna gyanta volt, száradás után festhető, csiszolható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!