Csökken a család létszám, már a fele fagyasztószekrény is elegendő. Mit tegyek ?
"Ha a felső részbe tennék vizet, arra biztosan gyorsabban lecsapódik a levegő páratartalma, mint a hungarocellre."
Az, hogy mennyi viz csapódik ki a levegőből rá, az attól függ leginkább, hogy mennyi a beáramló meleg levegő össz-páratartalma. Ez független attól, hogy a felület amin kicsapódik, az viz (jég), vagy hungarocell.
Ha nagyon gyakran kell olvasztgatni, az két dologtól lehetséges: vagy nagyon gyakran van nyitogatva (ez esetben a fagyasztóhasználati szokásokon kellene változtatni), vagy eleve rosszul zár, és csukott állapotában is be -s ki tud szivárogni a levegő. Ez utóbbi esetben vagy a tömitést kellene javitani, cserélni (ha lehetséges), vagy magát a faygasztóládát.
Eljegesedés:
Én próbából "átvertem" az otthoni sima hűtőnket.
Ebben ugyebár van felül egy fagyasztó rekesz, aminek az alja szokott jegesedni.
Na én az alját kristálytisztára takarítottam és befújtam víztaszító spray-vel.
Azóta ott egy fia jég nem keletkezik.
Csak a hátsó műanyag falon, ami mögött is ott a hűtőbetét. De az meg nem tapad ott jól, leválik és leolvasztás nélkül ki tudom piszkálni.
Ha a hűtőben víztaszító az a felület, ahova nem akarsz jegesedést, de beteszel valami hidrofil cuccot, azon fog lecsapódni a pára és így a jég is. Ha az kivehető, volt-nincs jegesedés. :)
Hát mondjuk ez első blikkre jó trükknek tűnik a jegesedés ellen. Próbáld ki kérdező, hátha nálad is beválik.
Csak az eredeti kérdés meg nem erről szólt. De ez lényegtelen is igazából, ha beválik az előző által irt megoldás.
A felvetett problémák csupa olyasmi, amivel nem érdemes foglalkozni, mert nem kiszámolható (túl sok a változó, sőt mind meg sem adható), továbbá a változás kisem mérhető. Egyféleképpen: ha egy önálló árammérő órára kapcsoljuk, és azt watt pontossággal feljegyezzük, beleértve a nyitogatások napi számát, sőt időpontját (nem azonos a környezeti hőmérséklet). Ezen felül, minden fagyasztó adott százalékú szigeteletlenséggel rendelkezik, ezért kapcsol be időnként a magára hagyott fagyasztó is. Ez pedig a benne lévő hőmennyiségtől függ (mertezt kell megtartani).
A problémát úgy jellemezhetem, hogy ezer forintos ráfordítással próbálunk havi húsz fillért spórolni.
A Ghostery-t telepítsd, akkor nincs reklám. :)
Nem zavarnak különösebben a reklámok, idővel kifejlődik az emberben egy afféle védekezési mechanizmus, ignorálja az agyam őket. Némelyik azért cseles, és át tud csusszanni a szűrőmön. Erre is csak azért figyeltem fel, mert fagyasztó, és arról beszélgettünk a kérdés alatt is.
Meg aztán az oldalnak is meg kell élnie valamiből. Ha mindenki kiszűrné a reklámokat, akkor tönkremenne a cég, és bezárna a gyakori. Na az nem lenne jó :D
Azért köszi :)
Csak egy jelzés.
Az üvegre használt páramentesítők nem mind víztaszítóak, némelyik pont az ellenkezője, erősen hidrofil és a keletkező vékony vízfilm miatt nem látsz párát.
Én a Rust-Oleum NeverWet spray-t használtam.
Nem egy olcsó jószág, de ha már úgyis megvolt, miért ne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!