Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Mi a CaCl2 és mire lehet...

Laci790225 kérdése:

Mi a CaCl2 és mire lehet használni sajt készítéshez? Hol lehet kapni.

Figyelt kérdés
2021. szept. 18. 20:02
 1/1 anonim ***** válasza:
100%

Kalcium-klorid [link]

(...)

"A kalcium-klorid nagyon sós ízű, ezért néhány ételben adalékanyagként (ízszabályozásra és szilárdítóanyagként) alkalmazzák E-száma 509. Savanyúságokban és egyes paradicsomsűrítményekben, egyes sajtfélék [link] elkészítése során, és konzervzöldségekben előszeretettel használják. Az étel sós ízét a nagy mennyiségben káros nátrium-klorid (konyhasó) alternatívájaként kalcium-kloriddal is szokták korrigálni."

(...)

2021. szept. 18. 20:24
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!