Laci790225 kérdése:
Mi a CaCl2 és mire lehet használni sajt készítéshez? Hol lehet kapni.
Figyelt kérdés
2021. szept. 18. 20:02
1/1 anonim válasza:
Kalcium-klorid [link]
(...)
"A kalcium-klorid nagyon sós ízű, ezért néhány ételben adalékanyagként (ízszabályozásra és szilárdítóanyagként) alkalmazzák E-száma 509. Savanyúságokban és egyes paradicsomsűrítményekben, egyes sajtfélék [link] elkészítése során, és konzervzöldségekben előszeretettel használják. Az étel sós ízét a nagy mennyiségben káros nátrium-klorid (konyhasó) alternatívájaként kalcium-kloriddal is szokták korrigálni."
(...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!