Létezik a (nincs jobb szavam rá) bioenergia?
Régebben nem hittem benne, de most már tudom, hogy ez nem kamu, hanem valóban létező jelenség! Érdemes végig olvasni!
Ahelyett, hogy végig kellene olvasni egy kisregényt, esetleg leírnád, mire gondolsz bioenergia alatt?
A cikk témájából adódóan az én tippem az lenne, hogy:
1, az adott ember/állat személyiségének
2, adott szituációban való viselkedésének
a része. Tehát nem a fizikai energia megfelelője, hanem az, hogy mennyire robbanékony, mozgékony, vagy épp adott szituációban mit sugároz - tekintélyt, visszahúzódást, mit.
Igazam van?
Ne keverjük össze a fizika jól definiált fogalmait a hétköznapi szóhasználattal. A fizikában az energia egy nagyon konkrét, jól mérhető tulajdonság, egy megmaradó, de a négy alapvető kölcsönhatás által átadható mennyiség, ami a testek munkavégzési képességét jellemzi (és itt is a fizika „munka” fogalmára kell gondolni).
A hétköznapi szóhasználatban viszont sok helyen használjuk ott az energia szót, ahol nem fizikai értelemben vett energiáról van szó. Ha az ember sétál egyet az erdőben, akkor hétköznapi szóhasználattal feltöltődik energiával. Fizikai értelemben viszont – ha nem evett menet közben – nem hogy nem nőtt, de csökkent az energiája, hiszen a mozgása során munkát végzett, a munkavégző képessége csökkent.
Amiről a cikk szól az maximum hétköznapi, szimbolikus értelemben vett energia. Valójában kisugárzásról – ami szintén nem azonos a fizika sugárzás fogalmával –, viselkedésről, testbeszédről, gesztusokról van szó.
Ebben az esetben személyiségről van szó, nem energiáról.
Elvileg használhatnád rá az energia szót is, a köznyelveben megengedett - CSAKHOGY ilyenkor nem a fizikában használatos energiát jelenti, hanem személyiségjegyet.
Tehát EZÉRT nem célszerű itt az energia szó használata.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!